TV2Nettavisen

Forelska i læregutten

Av Bengt Eriksen - 13.des.2007 @ 12:02

Hvis du ikke kan få den du elsker, kan du da elske den du får? Så vidt jeg husker var det tusenkronerspørsmålet i Liv Ullmanns film Sofie. For RBKs del har svaret vært nei. I hvert fall til nå!

 

Nils Arne Eggens læregutt, Trond Sollied, har takket nei til å bli ny hovedtrener i RBK. Gang på gang har RBK prøvd å sjekke opp Sollied. Gang på gang har de endt opp med venninnen. Gang på gang har det gått galt.

 

Vel, galt og galt. Eggen abdiserte i 2002. De ble mestere i 2003, 2004 og 2006, så helt galt har det ikke gått. Det har selvfølgelig sammenheng med at RBK har hatt gode nok spillere til å danne et slagkraftig lag. For hvor overbevisende er argumentet om trenerkontinuitet når klubben med seks hovedtrenere siden 2002 har subbet inn tre av de seneste fem mesterskapene?

 

RBK var happy med å få Åge Hareide i 2003. Ifølge Rune Bratseth fremsto Hareide som uspiselig for RBK da han senere på året flørtet med NFF. Spørsmålet er om det bare er Sollied som er spiselig for RBK!

 

Den ektefødte RBK-er Ola By Rise ble kastet på dør etter mesterskapet i 2004. Per Joar Hansen trakk seg i 2005-sesongen. Per-Mathias Høgmo tok over, men trakk seg høsten 2006. Assisterende hovedtrener Knut Tørum halte inn gullet og ble utpekt som hovedtrener for 2007. Han ble erstattet med Trond Henriksen før sesongen var over.

 

Sollied er en god fotballtrener. Dessuten er han selvstendig og standhaftig nok til å tåle jobben som RBK-trener, selv med Eggen senior i kulissene. Han ville ha hatt autoritet fra første dag, og autoritet er viktigere enn en tittel. Det er forståelig at RBK har strukket seg etter ham.

 

Men: De har strukket seg for langt. RBK-ledelsen burde for lengst ha gitt Sollied beskjed om melde seg når han vil og kan, og tatt det derfra. I stedet har RBK-ledelsen hengt på Sollied som en gjeng groupies. Det har selvfølgelig gått utover både RBK og dem som har hatt hovedtrenerjobben i mellomtiden. Men ikke for det: Alle som har tiltrådt trenerjobben i RBK har hatt bursdager nok til å vite hva de har gått til!

 

Hardt og brutalt og enkelt uttrykt: RBK må stenge døren for fusevalget Sollied og dyrke en annen som HOVEDTRENER - ikke en som får tittel som hovedtrener, autoritet som en vikar og stempel som venninne. Sollied får banke på når det passer ham, så får RBK vurdere om det passer klubben å slippe ham inn.

 

Alle vil vite hvem som skal være sjef. I særdeleshet dem som lurer på om de vil spille for RBK i fremtiden!


Hersens loddsalg

Av Bengt Eriksen - 05.des.2007 @ 14:18

I disse dager er idrettens håpefulle gutter og jenter på pengetokt. Noe så meningsløst!

 

Det er mer enn forståelig at det må penger til for å drive et idrettslag, til tross for at det hverken vanker overgangspenger, fete lønninger eller skyhøye bonuser. Men hva i all verden er det idrettslagene driver med? De selger lodd for 2 kroner stykket og kaker for en slikk og ingenting på en bunn av timer med moderlig kjærlighet. Lodd- eller kaketilbud når meg enten når jeg lager middag eller når jeg har hendene fulle av tunge bæreposer. Og de krever cash, selvfølgelig, i disse kredittkorttider.

 

Både betalingen og utnyttelsen av tiden er elendig.

 

Det er akseptert at det koster mer å utstyre en hockeyspiller enn en ditto i fotball og håndball, men lagidrettene sliter ellers med tilgrodde forestillinger. Det er opplest og vedtatt at deltakelse i fotball, håndball og ishockey skal være tilnærmet gratis.

 

Riktig nok har mange foreldre funnet seg i å betale mer og mer for stadig flere turer og turneringer i tillegg til treningsavgiften, men sammenlignet med en del andre idretter er det for peanøtter å regne. Ekstrabetaling for sommerens fotballturneringer, dekker knapt nok heiskort for en helg i alpinbakken. Legger vi til en grom skiutstyrspakke, kan fotballspilleren driftes i årevis. Bommer jeg helt hvis jeg antar at seiling, tennis og ridning koster skjorta i forhold til lagidretter?

 

Jeg tror ikke det.

 

Det behøver ikke å koste mye for berike gutter og jenter med fortreffelighetene ved lagidrett, men finansieringen og driften må skje ved (litt høyere?) treningsavgift, eventuelt med tilleggsbetaling for turneringer/reiser, sponsorpenger og dugnad. Det siste kan utøverne være med foreldrene på; de har neppe vondt av å vedlikeholde det idrettsanlegget de har så stor glede av.

 

Jeg kan ikke se at det kommer noe godt ut av å plassere gutter og jenter på et kjøpesenter en hel lørdag.


desember 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
hits