TV2Nettavisen

No swearing, please!

Av Bengt Eriksen - 17.apr.2007 @ 13:17

Salig Brian Clough hadde fått satt opp et skilt på City Ground, hjemmebanen til Nottingham Forest, med følgende tekst: Gentlemen. No swearing, please!

Det nevnes fordi jeg er brennsikker på at respekten tapte i helgens Tippeligarunde. Jeg tenker først og fremst på enkeltes selvrespekt.

Du kan ikke forlange respekt eller tillit. Du får stort sett som du fortjener i kraft av egen oppførsel. Og det hjelper ikke å gjemme seg bak det feiende flotte ordet engasjement.

Eksemplene var mange i helgen. Tom Nordlies Hold kjeft ?a, for faen var klart og tydelig, men det var vel det hele. Noen ganger er form avgjørende. I hvert fall må ikke formen stå i veien for budskapet. Clough fikk det til med et skilt. Tom må øve mer. (Til orientering: Clough var ikke akkurat prototypen på stilleste gutt på sovesalen.)

Jeg har skrevet om Cloughs oppfordring en gang før, i en Dagbladspalte dagen før Norway Cup i 2001. Jeg har sett for mange brølaper på Ekeberg opp gjennom årene, og det er like uelegant og respektløst hver gang. Verst er det når voksne menn oppfører seg som premenstruelle, frustrerte fruer ? i et desperat forsøk på å oppnå noe fordelaktig. Hallo, liksom!

Kommentarer får jeg tåle, men please, gentlemen, no swearing!


Mer enn livet ...

Av Bengt Eriksen - 11.apr.2007 @ 11:47

?Dess tidligere vi kommer på etterskudd, dess bedre tid har vi på å ta igjen det forsømte,? var parolen til en av mine studiekompiser. Men det skal Carsten ha, han var ekstremt flink til å hente seg inn igjen.

Hvert år blir jeg minnet om Carsten. Moralen i parolen hans var nemlig ikke å gi blanke i starten (han gav aldri blanke i noe), men å leve med en dårlig start uten å dvele for lenge ved den. Selvplaging var ikke noe for Carsten (det bør det ikke være for tøffe fotballspillere heller!). Han fant faglig støtte for det allerede på de første sidene i økonomiboka; sunk cost, sto det, hvilket er det samme som spilt melk. Og slikt bør man som kjent ikke bruke tid på å gråte over!

Ingen i Tippeligaen eller Adeccoligaen mistet alt håp i den innledende runden. Ikke i år heller. Selv ikke den skjøreste og mest destruktive supporteren mister alt håp etter én av 26/30 serierunder. Det går ikke an. Det går heller ikke an å trekke for bastante konklusjoner etter seriepremieren.

Men: Det går an å juble over at det ble scoret 19 mål i første Tippeligarunde i år mot 12 i fjor og at fire 0?0-kamper i seriepremieren i fjor ble til NULL i år. Fjorårssnittet på 2,86 scoringer er det nest dårligste siden det ble innført 182 kamper (1995). Jeg tror ikke jeg er alene om å ville ha snittet over 3,5 igjen! Et høyt scoringssnitt kan være et uttrykk for manglende forsvarsferdigheter, men det er i hvert fall et tegn på angrepsvilje. Og med viljen intakt, er det ikke grenser for hva vi kan utvikle av angrepsferdigheter. Det vil ikke minst komme vårt kjære landslag til gode.

Jeg venter noen runder med å kladde ned noe om tendensene i Tippeligaen 2007. I mellomtiden skal jeg skrive om noe annet. Ventetiden er som kjent over. Det har Frode Grytten skrevet.

Henrik Ibsen skrev noe annet, blant annet: Mer enn livet, mine herrer, er en drøm som ei fikk liv.

Drøm i vei. Dommen faller ikke før 4. november.


april 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
hits