TV2Nettavisen

Seriemesterlig

Av Bengt Eriksen - 28.sep.2006 @ 11:10

Rosenborg gikk på en smell i semifinalen mot Sandefjord, men gjorde bare fotfeil i den påfølgende seriekampen mot Odd Grenland. Lillestrøm og Brann tok for seg av tabbekvotene mot nedrykkstruede Molde og Tromsø. Det laget som har færrest feilskjær på oppløpssiden tar gull – i år igjen.

Det forskjell på å være så god at man reiser fra følget og å vinne fordi man gjør færrest feil. Vi må tilbake til 2003 sist seriemesteren maktet det første. Start, Lyn og Lillestrøm hadde plenty med muligheter til å ta seriegull i fjor, men Vålerenga gjorde færrest feil og ble seriemester. Men ingen må finne på å skamme seg over at seriemestertittelen vinnes fordi de var ”minst dårlig”!

Det er tøv å si at det ser svart ut for Lillestrøm og Brann etter resultatene i den 21. serierunden, men det er ikke for sterkt å si at de to gullkandidatene periodevis ”gikk i svart” i den serierunden.

Lillestrøm minnet om alt annet enn et topplag mot Molde på Aker stadion. La gå at LSK var best i førsteomgang, men andreomgangen var tynn suppe. Det samme var LSK-markeringene ved Moldes to cornerscoringer.

Det er uvant å se to grove markeringsmisser hos dødballspesialisten LSK. Dødballsituasjoner har vært varemerket til laget fra Åråsen siden 70-tallet. Det har alltid hatt store og resolutte karer som har visst å ta for seg foran målene. Karene er fortsatt store, men søndag var det så som så med den resolutte handlingen hos midtstopperne Pål Steffen Andresen og Anders Rambekk.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde snakket om det ufyselige Tromsø-været før kampen. Jeg så at været var dårlig, men det var nytt for meg at Bergens stolte menn lot seg affisere av nedbør. Hadde de bare evnet å justere spillet sitt etter vær- og føreforhold!

Brann fikk en dårlig start fordi laget spilte for naivt. Nøling og forsøk på finspill 10—20 meter foran eget mål og tilbakespill til keeper Håkon Opdal, virket mildt sagt ubetenksomt på det føret. Det er forståelig og prisverdig at et velspillende lag som Brann, som leder serien fordi de er velspillende, vil fortsette å spille fotball i stedet for å sparke. Men under de rådende forhold og mot et pågående Tromsø-lag, burde brannmennene latt unntaket bekrefte regelen – i hvert fall i kritiske situasjoner. Erlend Hanstveit var ubesluttsom rett før Tromsøs 1—0-mål, og Opdal gjorde merkelige vurderinger før 2—1- og 3—1-scoringene til Tromsø.

Rosenborg fikk en skikkelig karamell i semifinalen mot Sandefjord. Det går an å tape for Sandefjord – bevares, de har gjort det bedre enn noen hadde forventet –, men fem baklengs på eget gress var stygt. RBK reiste til Skien for å reise seg. RBK-erne sto oppreist i forsvar, ja faktisk på tå hev. Vi fikk ikke sett hva RBK kunne ha stått i mot, men det var ikke RBKs skyld!

Mens gullkandidatene Brann og LSK gjorde til dels grove feil, og ble straffet for det, var det RBK-motstander Odd som sto for ditto i Skien. Det er ikke RBKs skyld (alene) at Odd-spillerne feilet, men det er RBK-ernes fortjeneste at de utnyttet Odds feil. 1—0-scoringen til Steffen Iversen var ikke plankekjøring, det var Steffen som fikk det til å se sånn ut.

Det blir neppe plankekjøring for gullkandidatene herfra og inn. Så enkelt og så svart—hvitt er det ikke lenger i norsk fotball (selv om RBK skulle innta tabelltoppen i dag i den utsatte 20. rundekampen mot Tromsø).

Det er underordnet om seriemesteren omtales ”best” eller ”minst dårlig”. Det er to sider av samme sak. Det siste virker litt mindre overbevisende (det er vel poenget til dem som bruker den benevnelsen!), men det får aldri blitt mindre overbevisende enn det konkurrentene kan vise til.

Nivået er en annen diskusjon. En helt annen diskusjon.


Kommentarer:
Postet av: Daniel

brann vinner gullet

28.sep.2006 @ 14:34
Postet av: ?

hater rbk hater rbk

29.sep.2006 @ 15:35
Postet av: ggg

gggg

29.sep.2006 @ 15:35
Postet av: trum

gggrompehullet te sjlbreid e grnt. hater rbk

29.sep.2006 @ 15:36
Postet av: oppdal sin sykdom

jepp, grove feil av oppdal spr du meg, spesielt p frisparket...sykdommen han har hatt den siste tiden kan ha kostet brann meget dyrt.

01.okt.2006 @ 16:56
Postet av: BjHA

Kanskje greit med RBK-gull. Da kan jeg vente med hre Brann-sangen hvor enn jeg snur meg p gata. De tar helt av de.

All re til Brann for utfordre RBK, selv om jeg tror de kommer litt til kort i serieavslutningen.

02.okt.2006 @ 13:54

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2174054
hits