TV2Nettavisen

Alenehjemmefest i VM

Av Bengt Eriksen - 26.jun.2006 @ 14:13
Nederlands Mark van Bommel fikk gult kort etter to minutter. Landsmannen Giovanni van Bronckhorst fikk gult i det 95. minutt. I tillegg ble det delt ut 14 gule og 4 røde kort. Nederland begynte og avsluttet gule kort-statistikken. Portugal vant den 9—7. Bare dommeren var involvert i alle (hvilket han naturlig nok alltid er).

Hvis vi ser igjen oppgjøret mellom Nederland og Portugal, vil vi antakelig finne at dommer Valentin Ivanov fra Russland ikke gjorde de grove feilene. Han burde, etter mitt skjønn, ha gitt Deco rødt da portugiseren fikk sitt første gule. Han burde gitt Figo rødt da portugiseren skallet en nederlender (van Bommel, tror jeg det var), men den hendelsen tror jeg ikke han så. Ivanov kunne ha handlet annerledes ved noen enkeltsituasjoner, men det var én ting han skulle ha gjort: Han skulle ha satt ned foten og med all tydelighet ha sendt et signal om at nå er det nok! Han gjorde ikke det.

For noen år siden var jeg i et hyggelig nyttårsselskap. ”Hyggelig” ble det også rett over gaten. Høylytt skriking, flying ut og inn, raketter i vilden sky – ja rett og slett en ”fest” helt ute av kontroll. Det siste hadde en forklaring, viset det seg, for én i vårt selskap var kjent med at det var alenehjemmefest i tomannsboligen rett over gaten. Han var også kjent med at det skulle være 10 ungdommer på den festen; ikke 55, som det så ut til å være.

Mannen i vårt selskap hadde en viss egeninteresse i festen over gaten. Han eide den andre halvparten av tomannsboligen. Da han begynte å fikle med nyhetsoverskriften om at hans egen bolig skulle gå med i en nyttårsbrann eller at noen på festen skulle komme alvorlig til skade, aksjonerte han. ”Festen” var over på 15 minutter.

Tilbake til Ivanovs kampledelse: Noen ganger, som i går, holder det ikke å etterleve regelboken til punkt og prikke. Hver for seg kan avgjørelsene hans ha virket uangripelige, men i sum ble det bare rot. Ivanov skal ikke klandres for at spillerne er tilbøyelig til det ene og det andre, men han må være seg bevisst at han er den eneste som kan få bukt med problemene som oppstår. Han er sjefen. Han har virkemidlene.

Nå skal det sies at han brukte virkemidlene, han var bare så altfor slapp med doseringen. Aldri fikk vi se direkte rødt. Aldri kom det et utvetydig signal om at nok er nok. Aldri satte han foten ned. Aldri tok han en Ivar Fredriksen (norsk dommernestor), som rev i stykker det gule kortet og sa: Nå er det bare én farge igjen, gutter! Han vurderte hver situasjon for seg – helt løsrevet fra sammenhengen. Det måtte gå galt, og det gjorde det da også.

Min mann på festen tok affære. Med bestemte skritt mot ”festen”, med en holdning bare voksne folk kan ha, toppet med en advokatstemme, skjønte til og med halvfulle ungdommer at mannen mente alvor. Ungdommer skjønner mer enn vi aner.

Nederlands og Portugals vm-spillere hadde også skjønt bedre dersom Ivanov hadde satt skapet på plass.

Kommentarer:
Postet av: zander

Greit nok det du sier, men har du tenkt på taklingen av C. Ronaldo? Den var klart rødt spør du meg!

26.jun.2006 @ 14:45
Postet av: Thomas

Godt skrevet! Er helt enig med deg. Ivanov dømte ingen god kamp, selv om han ikke gjorde en eneste feil, og det skal endel til.

26.jun.2006 @ 14:49
Postet av: blabla

haha, du kødder?Det var ikke noe mer enn et gult kort, støggen ronaldo fortjente det. Ser ikke folk at han ikke klarer å spille uten å filme elr grine?

26.jun.2006 @ 14:51
Postet av: Viking

blabla: u har forstått d... Kødd!!!

26.jun.2006 @ 14:54
Postet av: Dag

Deco skulle hatt medalje - ikke kort - for å meie ned den nederlenderen. Makan til oppførsel. OK, Portugal ble med på leken, men Nederland startet den. Først ved å ta Ronaldo ut av kampen. Så da de ikke spilte tilbake ballen. Har null symnpati for Nederland etter kampen i går. Håper bare ikke at Portugal roter seg bort mot England uten Deco..med ham tilbake i semien kan de vinne hele greia..

26.jun.2006 @ 14:55
Postet av: Eivind

Jeg er nogså enig i det du skriver. Men dommeren hadde en glimrende anledning til å sette linja for kampen da "kanibalen" stempler C. Ronaldo i lysken. Det er soleklart rødt kort. Det var Nederland som startet det stygge kyniske spillet. Når en så stygg forseelse ikke blir belønnet med rødt kort da ligger veien åpen...

26.jun.2006 @ 14:57
Postet av: Ole

Ivanov får kritikk for ikke å ha markert seg klarere og satt standarden tidligere. Da mener jeg det er helt utrolig at det verken her eller på TV2-sendingen i går vies mer oppmerksomhet til den mest opplagte situasjonen av alle: Boulahrouz' vanvittige grisetakling av Ronaldo etter 7 minutter. Om noen situasjoner skulle kvalifisere til direkte rødt kort var det jo denne! Mange har spekulert i om det var med overlegg og etter instruksjon fra treneren (å "ta ut" Ronaldo av kampen), det skal jeg la ligge, men taklingen i seg selv var så ille at "Kannibalen" burde ha vært sendt rett av banen (vel, jeg er ikke fotballdommer og tar forbehold om at takling i lårhøyde med rett bein og knottene først ikke er utvisningsgrunn). Du peker på situasjoner langt ute i kampen, lenge etter at "slaget i Nürnberg" hadde fått utarte, men unnlater å nevne at dommeren altså hadde en anledning til å ta affære på et langt tidligere tidspunkt (og det var kanskje det som var problemet, at det skjedde såvidt tidlig i kampen?). Fra et fotballfaglig synspunkt kan ikke dette karakteriseres som annet enn en grov unnlatelsessynd. Skjerping, Bengt!

26.jun.2006 @ 14:58
Postet av: Morten PA

Jeg satt og så tidvis på kamepen. Jeg må med en gagn si at jeg ikke er den største fortballfan. Men så kan jeg også påstå at jeg var nøytral. Jeg må innrømme at jeg faktisk ble litt provosert av Nederlands usportslige spill og holding.
Den stygge stemplingen av Ronaldo burde vært direkte rødt kort, og hadde dommeren visst hvordan kampen skulle utvikle seg er jeg sikker på at han hadde hentet opp det røde kortet. Men det er så jævlig lett i i i ettertid.

Heldigvis slipper vi å se nederlenderene resten av dette VM, en skam for fair play (som portugiserene dessverre ble med på)

26.jun.2006 @ 14:59
Postet av: Jan

Håper det kanskje blir flere kamper mad MANGE gule og røde kort. Er bare så drittlei holding , etterslenger, albuer og skuespill. Dømte G12 kamp her om dagen hvor en spiller heiv seg ned og holdt for ansiktet mens han skrek;Faen a dommer..... Gjett hvor han har det fra?????????? Det værste var at han gliste når jeg ba han reise seg opp og at laglederen for laget lo.......

26.jun.2006 @ 15:02
Postet av: NP

Nederland viste ikkje akkurat fair-play før Deco si takling. At deco skulle hatt det røde e greit, men dommeren burde tatt affære overfor Nederland også. Må tenke på at Deco rett før blei avblåst då han var på vei mot ein stor målsjanse.

Det var etter dette det virkelig blei texas!

26.jun.2006 @ 15:02
Postet av: swam

Hva er galt med litt drama og følelser i fotball. For en gangs skyld er jeg enig med Blatter, kampen var ikke spesiellt brutal, men med mye følelser. For en nøytral tilskuer ganske gøy! Og skal du være forarget var det vel strengt tatt nederland som var mest brutale og mest usportslige, ikke Deco og Figo.

26.jun.2006 @ 15:05
Postet av: Kjartan

Jepp, du glemte den verste; taklingen av Ronaldo etter 7 minutter. Og det var den andre mot ham i løpet av 7 minutter. Nå er jeg i utgangspunktet en stor fan av Nederland, men forestillingen i går var skammelig. Det virket som om de hadde bestemt seg for å "ta ut" Ronaldo fra kmapen, koste hva det koste ville. I tillegg viste de noen skuespillertakter som man nesten må til Chelski for å finne maken til. Et spark mot leggbeskytteren virket jo dødelig i perioder...

Nei, Portugal (som riktignok kokte etterhvert de også) kom best fra det, ingen tvil om det...

26.jun.2006 @ 15:07
Postet av: andy

olga

26.jun.2006 @ 15:19
Postet av: Bård

Deco's 1. gule: En (da en) usportslig hollender fører ball opp etter dropp pga at Pgal har spilt ball over linja pga skade. Han skulle ha spilt ball tilbake til Pgal. Men 'fair play' og NL er ikke akkurat sant... Ille! Skjønner Deco meget godt. Heia Portugal!

26.jun.2006 @ 15:24
Postet av: Trond Andal

Det mest hårreisende i denne kampen er at assistent dommeren bare klarte å legge til 6 minutter i en omgang det knapt ble spillt forball. To sifret burde vært minimum i denne skandale kampen. Portugal var destruktive etter utvisningene og fikk til en grad " lov " til det..

26.jun.2006 @ 15:29
Postet av: Christian

Var deilig at Deco taklet Heitinga på den måten han gjorde. Når Hetinga dropper fair play så har han fortjent det. Men er forresten helt enig i det som sies over her, Boulahrouz burde ha fått direkte rødt for stemplingen av Ronaldo, den er latterlig stygg..

26.jun.2006 @ 15:32
Postet av: Jan

Et lag med Robben og Hesten i troppen kan aldri fremstå sympatisk. Situasjonen forut for Deco's første gule, da denne motbydelige Heitinga dropper alt som heter fair play, gjorde meg så forbanna at Deco fortjener honnør for det han gjorde. Bare så synd at han mista hodet senere i kampen og pådro seg et gult til. Og som alle har nevnt, Nederland skulle vært nede i 10 mann allerede etter det første slaktet av Ronaldo. DA hadde ikke kampen blitt som den ble.

26.jun.2006 @ 15:37
Postet av: kjartan

Har vært NL fan siden -74. Kampen i går har for alltid ødelagt dette. Enda mer usportslig enn Italia og Argentina på det verste. Videodømming hadde gitt rødt etter 7 minutter.
Heia Portugal!

26.jun.2006 @ 15:40
Postet av: Mycorner

Nederland gikk på banen med en kvalmende kynisk og usportslig innstilling som ødela kampen fullstendig. Feilen dommeren gjorde var å ikke gi den nederlandske slakteren rødt kort for taklingen på Ronaldo. Da hadde oppførselen til spillerne på begge lag blitt annerledes.

26.jun.2006 @ 15:47
Postet av: Vegard

Jeg synes at Nederland skal bi kastet ut av VM til 2050, en samling med større idioter skal du lete lenge etter. PS bra at itje Graham Poll dømte, da spørs det om det hadde vært røde kort

26.jun.2006 @ 15:52
Postet av: Bahman

haha nei da hadde vi nok fått 45gule å ingen røde;)

26.jun.2006 @ 16:11
Postet av: Sven

Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo. Hvorfor maser dere alle om han hele tiden. Er det ingen som sa at Robben ble stemplet i bryst hoyde uten a fa nogen ting for det?

26.jun.2006 @ 16:12
Postet av: JOD

Endelig en underholdene kamp. Her var det virkelig action. Håper det blir flere sånne kamper.

26.jun.2006 @ 16:14
Postet av: Endre

Hehe, dømte dommeren feilfritt? Spar meg..De som hevder at f eks en refleks-hands midt på midtbanen kvalifiserer til gult kort nr 2 i en 16. dels finale har ikke fotball forståelse i det hele tatt, man må kunne vise litt kjønn..Tror som mange andre at dommeren kunne lagt listen helt i starten ved å gi rødt på stemplingen av Ronaldo. Ellers applauderer eg Deco sin takling, kokte fullstendig over for meg når eg så dusten sitte turboen på når han burde spillt ballen tilbake!
Tilbake til dommeren (e), så e d desverre bare å si det at de er iferd med å ødelegge nok ett vm. Det deles jo ut gule og røde kort for å slippe en fis i dette mesterskapet. Ikke bare gårsdagens kamp det har haglet med kort i dette Vm.

26.jun.2006 @ 16:16
Postet av: Haakon

"man må kunne vise litt kjønn"

LOL - helst ikke!!!

26.jun.2006 @ 16:31
Postet av: Øystein

Her demonsterer du din inkompetanse Bengt, eller i beste fall din berømte forhåndsintatte favorisering av enkelt lag (slik som din vanlige favorisering av VIF). Synes det er merkelig å ikke nevne Nederlands innstilling til kampen, å skade Ronaldo med overlegg, og bryte fair-play regelen (første gang jeg ser at noen gjør det). Kjempebra Bengt, stå på!

26.jun.2006 @ 16:36
Postet av: Fuad Tarin

Det at nederland ikke ga ballen tilbake til Portugal har eg fult fortåelse for.., det var ikke usportslig gjort i det heile tatt... for det første så var det en portugisisk spiller som lå nede og ikke en nederlandsk., og spileren(portugal) som hadde ballen i forkant av situasjonen hadde jo ikke tenkt å sparke ut ballen til sidelinjen for dommeren blåste., han gjekk jo i fult fart på mål, mens nederlenderne sto og trudde han sku spile balen ut... Figo skuespiler som en dr''...
Det va mer usportslig over det portugal gjorde....

26.jun.2006 @ 16:41
Postet av: Guro

Herregud! At det går ann! Den dommeren der ga vel litt for mange gulekort!
For det første synes jeg det er heelt unødvendig og gi et gult kort for en hands. Når man har gult kort fra før, så er jeg helt enig (man burde passe på hva man gjør) men vis du så på slutten torte jo ikke portogiserne å gjøre noen ting jo! De tok opp hendene for vær minste takling, eller berøring av ballen.

Nederlenderne er noen pyser, setter seg ned og hulker for vær minste takling, eller når de mister ballen. De er så utrolig sytete!
Nei, det er den værste dømminga jeg har sett. For en KU!!!! Og jeg skjønner at Deco gjorde som han gjorde, det var jo hans ball. De skulle sentre tilbake til en portugiser, men NEI DA! Jeg synes at når man har et gult kort fra før, og gjør no som det, at dommeren da ikke burde gi et nytt gult kort. Snakk heller og si: Okei, den der var stygg, siste advarsel! Vis du gjør detta igjen er det rett ut!Og vis man gjør det igen så får man ta konsekvensene da. Mange unødvendige kort, du synes Figo skulle få ett, for at han nikke hode inn i panna på en nederlansk spiller, hva med han som "kasta" bort Deco da han fikk det gule korte! Fikk han gult kort? Eeee, nei. det fikk han ikke!

PS. Jeg er utrolig lei at komentatorene (på tv) hele tiden sier: "å det der var halvhjerta asså!" , selvfølgelig er det ikke halvhjerta, herregud! Ååå.... når man først er i VM gjør man ikke NOE halvhjerta. Man vil jo selvfølgelig komme videre!

26.jun.2006 @ 16:53
Postet av: Otac

Når NL ikke spiller ballen tilbake til Portugal, etter den sjangsen dei kunne fått, skjønne eg godt reaksjonen til Deco. Heitinga fortjene den. Greit nok at da kunne vore rødt kort, men då va iallefall Taklingen på ronaldo etter 7 min rødt kort og!! uten tvil.. Makan!
Ser du heilheten - som eg meine ein dommar bør gjera, så blir da ikkje rødt kort til deco i den situasjonen. Kva er opptakten til da, jo heitinga nekte å spela ballen tilbake. SKAM!! Klart du får ein reaksjon då.. At mange hevde at Figo sku hatt rødt kort, er latterlig synest eg. Da gjer sikkert vondare om ein knipse van bommel på nasa.. OG, når da gjelde van bommel, så sku han minst hatt eit gult kort for filming. HERRE!! Han datt jo uansett..store mannen. Latterlig å sjå på sånne spelarar.

26.jun.2006 @ 17:14
Postet av: Emil

Ser noen kritiserer Costinhas utvisning her inne...
Makan til soleklar utvisning skal en lete lenge etter. Først får han et riktig gult kort, deretter kunne dommeren lett gitt han et nytt et på en ny stygg takling..
Når han så handser på overtid har dommeren ikke noe annet valg enn å vise han ut..
Når Deco får sitt andre gule, kunne dommeren derimot vist litt SKJØNN, med tanke på den høye temperaturen.(Skjønner jævlig godt at de ble provosert)
Synd, for Deco er en stor spiller.
Blir spennende å se om Portugal kan slå England uten dirigenten sin...

26.jun.2006 @ 18:11
Postet av: Frodo

Enig med mye av det som er sagt. Dommeren kunne effektivt satt en stopper for galskapen ved å utvise "kannibalen" for den hodeløse taklingen av Ronaldo. Men det er også ganske forståelig at Ivanov ikke viste ut nedelenderen allerede etter 7 minutter, for det hadde vel blitt et sabla ramaskrik det og...

Ellers synes jeg det er mer riktig å fokusere spillernes uprofesjonelle oppførsel i denne kampen. At spillerne og trenerne tillot seg at dette kunne utarte seg på denne måten må de ta en stor del av på sin kappe.

Registrerer også at Sepp Blatter er ute å slenger med leppa igjen. Han mener dommeren burde fått gult kort. Godt å vite at en av de mektigste mennene innen internasjonal fotball viser slik innsikt i dette fantastiske spillet...

God aften til alle.

26.jun.2006 @ 18:12
Postet av: ArgentinaFan....CaRloS teVE>>Z<<

JaJa, det var jo heftig bare gule , røde kort..hehe. jeg synes at Nederland starta hele greia..og det at Portugal må klare seg uten deco i Semi-en -UMURLIG- Portugal har nesten ik no sjans;)..Nederland sitt Manager var så dum at han ikke lot Ruud Van Nistelrooy Spille..er han skøkka?

26.jun.2006 @ 19:16
Postet av: ?

"Aldri fikk vi se direkte rødt. Aldri kom det et utvetydig signal om at nok er nok. Aldri satte han foten ned. Aldri tok han en Ivar Fredriksen (norsk dommernestor), som rev i stykker det gule kortet og sa: Nå er det bare én farge igjen, gutter! Han vurderte hver situasjon for seg - helt løsrevet fra sammenhengen."

Aldri, aldri, aldri har jeg lest noe dummere. (Er det foresten noe som heter aldri? Eller heter deg aldrig?) For få kort i kampen Bengt? Viser vel bare at du ikke kan/forstår reglene.

26.jun.2006 @ 19:55
Postet av: stygt

Beleaalelerouchzz: skulle gjerne stemplet denne guttungen på samme måte..

26.jun.2006 @ 20:17
Postet av: Haakon

Fikk ikke Van Bommel to gule kort?

Ett etter to min. og ett for filming i 2. omgang?

26.jun.2006 @ 21:07
Postet av: lille meg

jeg synes at dette vm har vist oss noen av de dårligste dommere verden har å by... det ødelegger fotballen og vi kunne sikkert sittet å sett nederland portugal enda viss man skulle lagt til den tiden dommeren la spille stille. han hadde ikke kontroll over kampen å hjelpte til med å lage frustrasjon i begge lag. uansett hvem som hadde vunnet kampen i går så hadde det ikke hvert riktig mot det tapende lag. i dag fikk vi ett nytt eksempel på elendig dømming som var avgjørende for kampen i italia mot australia...

26.jun.2006 @ 21:29
Postet av: ?

Portugal er det største dritlaget som finnes. Har enda ikke sett et portugisisk lag som gjør annet enn å filme, trekke ut tida, spille grisete og "lage" konstruerte frispark og gulkort til det andre laget. Slike lag burde ikke få lov å delta i internasjon
ale mesterskap!!!!!

26.jun.2006 @ 23:09
Postet av: E2

Å kritisere dommeren i en enkeltkamp tjener ikke til annet enn å gjøre begge lags fans irriterte. Dommerene som dømmer VM er med ett og annet korrupt unntak de beste som finnes, så problemet finnes andre steder. Jeg mener problemet er at dommerstanden totalt sett er mye ivrigere med kortstokken i de store mesterskapene enn de er i sine hjemmlige serier.
Hittil i VM har det blitt delt ut nesten 0,5 røde kort per kamp. Tilsvarende tall for tippeligaen er 0,08, seks ganger så lite. Man kan forklare en del av forskjellen med at mer står på spill i et VM, men tallene er veldig klare.
Om pokerspillet skyldes bevisst strategi fra FIFA, eller dommere preget av den store anledningen vil jeg ikke spekulere i, men at det ødelegger for mange VM-kamper mener jeg er hevet over tvil.
Ad gårsdagens kamphaner bør vel ingen av dem vinne noen fair-play-pris, så hvis det er det som skal avgjøre bør England lett gå til semifinale.

26.jun.2006 @ 23:14
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: roardo

Dommeren burde jo gripe inn og lede kampen. Når det ligger an for slåsskamp, må han opp i situasjonen og roe gemyttene istedenfor å stå og kikke på og strø rundt seg med gule kort. Skalling er utvising. Og når Heitinga ikke spiller ballen tilbake til Portugal og Deco blir sur og sparker ham ned, håndterer dommeren dette så dårlig at alle blir sure på alle.

27.jun.2006 @ 00:01
Postet av: Olav

Uenig i at Figo burde hatt rødt kort. Kan tvilsomt kalles en nedskalling av Van Bommel da sistnevnte kastet seg ned 1 minutt etter "skallingen" fant sted. Van Bommel er en stor skuespiller, og det er han som burde straffes for usportslig oppførsel.

27.jun.2006 @ 09:30
Postet av: LJdZ

Boulahrouz burde kanskje vert utvist for taklingen på Ronaldo, Maniche burde blitt utvist etter 23. minutter, Costinha ble korrekt utvist før pause. Like etter pause burde Figo blitt utvist og utvisningene av Deco, Boulahrouz og Gio var korrekte. Portugal burde dermed hatt 4. utvisninger og Nederland 2.
Viss Portugal måtte spille med 7. mann mot Nederlands 9. i nesten en halv time hadde det nok blitt vanskelig for Portugal.
Dessuten er det mange av dere som syns att Nederland spilte styggere enn Portugal: Portugal = 9 gule + 2 røde Nederland = 7 gule + 2 røde.

27.jun.2006 @ 11:53
Postet av: Sanah

Den kampen er den jævligste kampen i VM's historie!!! Jeg er enig om at Deco og Figo burde fått rød kort da de fikk gult.. Men sånn er fotball,dommeren kan ikke ha øya på rett sted hele tida(selv om han burde..)og jeg må si av min egen erfaring som dommer,er det ikke så enkelt som folk skal ha det til!!! Er ikke enig om at Nederland spilte styggere enn Portugal,men nå heier jeg med Nederland da!!!

27.jun.2006 @ 12:34
Postet av: Joe

blabla!!
nå må du faen meg skjerpe deg, hold kjeft, Det var klart rødt kort på boulahrouz som stemplet ronaldo

27.jun.2006 @ 12:50
Postet av: Joeneeewbie

Haha

Ronaldo er en liten filmskuespiller og jeg håper Portugal går på en kjempesmell i neste runde.

Hei England!!!

27.jun.2006 @ 13:04
Postet av: VM <3

Jeg har virkelig likt det du har skrevet så langt i dette Vm Bengt. Men her forstår jeg virkelig ikke hva du tenker på ? Nederland visste ikke en anelse av fair-play, boulahrouz skulle vært førstemann i garderoben etter taklingen på C. Ronaldo ! Liker vi ikke Portugal Bengt ?

Og til dere som sier Ronaldo bare er en liten skuespiller, kikk tilbake på noen kamper som C. Ronaldo har spilt, han har driblet forsvarere på rompa oftere enn Luca Toni scorer mål i Serie A ! På sitt beste er han en av Vm's beste kant spillere.

27.jun.2006 @ 13:27
Postet av: mej

porugal er best azz..:P de fortjenete og vinne..! nederland suger!
deco fortjente ikke rødt kort:S:S!! ronaldo er ikke styygg !! hva så om han grein, han hadde jo vondt i beinet dah:S

27.jun.2006 @ 19:52
Postet av: Corran

Dommeren var dårlig og hadde ikke respekt samt at Nederland viste verden (og dette kommer med en som holdt med nederland FØR kampen mot portugal) hva fair play IKKE er. Maken til grisespill, filming og klysete oppførsel og det hele toppet seg når de ikke spilte ballen til portugal etter en skade. Skammeligt og Deco skulle truffet bedre med taklingen i etterkant og blitt belønnet med medalje ikke gult kort.
Og som sagt eg liker nederland i utganspunktet og ikke portugal og aller minst Deco. Og Ronaldo synes eg enda mindre om men midstopperen til nederland skulle hatt direkte rødt kort når ronaldo ble tatt for andre gang Da hadde ikke kampen blitt som den ble.
Og alle VM dommere kunne ta en titt på mexicaneren som dømte Sveits mot Ukraina i går Han var strålende. Gjorde nok noen feil men han satt seg i respekt tidlig og kampen ble knall tøff men fair som fotball skal være

27.jun.2006 @ 20:55
Postet av: Truls

Den taklingen av Ronaldo kvalifiserer ikke til direkte rødt kort, er en duell hvor Kanibalen er uheldig og treffer med knottene i låret på Ronaldo. Det er i en ufarlig situasjon og hindrer ikke Portugal sin sjanse (utenom at Ronaldo måtte ut). Nederland spilte ikke fair-play? En situasjon helt på tampen av kampen i en 1/8-delsfinale i VM og man ligger under 1 - 0? Dere ville gjort akkurat det samme!

Portugal var ikke noe bedre enn Nederland eller omvendt. Og jeg tviler på at de skadet Ronaldo med vilje, fyren gjør jo sjeldent noe fornuftig på banen, han spiller bare fantastisk fin fotball.

Som Bengt skriver: "Luis Figo burde hatt rødt kort" det er så korrekt som det kan bli. De Rossi fikk 4 kampers karantene for en stygg albue. Figo burde fått minimum en kampskarantene for å skalle til Van Bommel (selvom det ikke var noe hardt, men en spiller med slik rutine og av en slik alder burde heller framstått på en positiv måte. Nå skal det sies at Van Bommel spilte gjerne litt i overkant).

Men nå får vi satse på at England kjører over Portugal så er de to lagene som klarte å spille en så stygg kamp ute av dette VM.

Synd det ikke var Lillelien som kommenterte denne kampen, anbefaler alle å høre fra England - Norge når Liverpools Phil Neal takler LSKs Tom Lund.

27.jun.2006 @ 20:58
Postet av: Lars

Flere her inne som syntes det er ok at Deco grisetakler hollenderen fordi han ikke oppfatter det som en situasjon hvor han skal spille tilbake ballen. OK, det er ikke fair play, men det rettferdiggjør ikke overfall.

Vet ikke om dommeren kan gi gult til hollenderen for å ikke spille tilbake ballen, men han kan (og burde) hvertfall sende Deco i dusjen.

Generelt for mye tøysekort i mesterskapet. Kanskje man kan innføre 5-minutters utvisning for tøysete oppførsel, (filming av alle typer, spille bort ballen, munnbruk, dra av seg drakten etter mål og gjerne for å vise kortbevegelsen men hånden "gi han kort da dommer" etc.) så kan man spare de ordentlige kortene til de ordentlige taklingene, nedskallinger og slikt.

28.jun.2006 @ 11:30
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Deco sympatisør

Håreisende vinkling på artikkelen til Bengt. Heller ingen i studio etter kampen gjorde noe poeng ut av at Nederland stormet i angrep da de skulle spilt ballen tilbake til Portugal. Deco var jo helt gjennom ( nesten alene med keeper) da dommeren blåste av for skaden. Portugal lar Nederland vinne påfølgende dropp slik at du kan spille ballen tilbake, og så stormer de bare i angrep!?! Skjønner utmerket godt reaksjonen til Deco som da klipper ned Nederlenderen. Han har min fulle forståelse og sympatier. For meg er det Nederland sin feil at dette utartet. De hadde en klar plan om å "ta" Ronaldo, og det lykkes de med. Deretter fulgte de opp med "unfair play" av verste sort. Hjem i skam Nederland.

28.jun.2006 @ 13:34
Postet av: Kommentator søppel

Savnet totalt vinkling på det totalt kyniske spillet og mangel på fair play som Nederland viste i kampen. von Brommel skulle jeg gjerne sagt noen sannhetsord til for filming og Heitinga har vel ødelagt ryktet sitt for alltid. vanBasten du kan dra hjem med laget ditt og skjems over prestasjonen som forbilder for verdens unge.

28.jun.2006 @ 14:57
Postet av: Jakob

Helt enig i at Ivanov burde satt standarden på en annen måte. Savner at dommerne har en bedre dialog med lagene, særlig kapteinene. Ivanov kunne tatt et lite "møte" midt på banen med kapteinene da det hardnet seg til - og gi beskjed om at dette blir røde kort om ikke begge lag roer seg ned.

Nå bare flagret kortene vilt, og tross kortbruken mistet han kontrollen på kampen. Det vitner om manglende respekt.

Likte dommeren i Frankrike - Spania, som tvang spilleren som begikk forseelsen til å ta "offeret" i hånda etterpå. Hjelp lagene til fair play!

Mitt forslag: Dialog, prøve å skape en bedre tone mellom lagene og konsekvent opptreden ved brudd på "avtalene" med kapteinene. Eller hva sier du, Bengt?

29.jun.2006 @ 14:07
Postet av: Thomas Olsen

Jeg leste dagens artikkel i Stavanger Aftenblad hvor innledningen lyder som følger: "Der Rosenborg tidligere konsekvent inkluderte midtbanen i angrepsoppbyggingen, vil høstens RBK oftere slå langt mot spiss. Men helt «Drillo» blir det ikke"
Kommentar: Fotballeksperter uttaler seg ofte om de individuelle fotballferdighetene til norske fotballspillere. Som er for lite utviklet sammenlignet med de en finner på internasjonale fotballarenaer. Og nå skal Rosenborg, som til nå har vært norges representant nr. 1 for klubbfotballen i utlandet, legge om til en mer drilloinspirert fotball. Hvordan skal en da utvikle fotballferdighetene til hver enkelt spiller når ballen skal poles opp på motstanderens halvdel?? En slik type fotball vil ikke være med på å bringe norsk landslagsfotball videre! Tvert imot! Det vil være som å grave sin egen grav!

Svenskene har vist at det går ann å hevde seg i internasjonal fotball med spill langs bakken! Dessuten høyner det underholdningsverdien! Langpasningsspillet blir for stereotypt og kjedelig. Dessuten beror det mer på tilfeldigheter hvorvidt en klarer å skape sjanser!

Begrav drillostilen en gang for alle!!

05.jul.2006 @ 13:37
Postet av: Ida

eg lika ikkje deg BENGT!! slutt å sleng drit i alle når du kommentere spezz Portugal og Ronaldo.. han filme kje alltid..!! so je deko å klag. e jo driit mesunnelig på han heile gjengen nesten!!

07.jul.2006 @ 12:37
Postet av: KK

Er det noen steder man kan få tak i den kampen? Har veldig lyst til å se den en gang til......Men Det var portugal som starta med grisespillet da de stempla Robben i brystkassa

10.jul.2006 @ 13:58
Postet av: deco fan

deco gjorde som alle ville gjort når de ikke fikk tilbake ballen av nederland i fairplay

15.jul.2006 @ 21:28
Postet av: k

k

15.jul.2006 @ 21:28

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1528479
hits