TV2Nettavisen

Hvor hopper Koren?

Av Bengt Eriksen - 22.sep.2006 @ 13:12

Ingen vet hvor haren hopper. Få vet hvilken vei LSK-juvel Robert Koren velger. Han har fintet de fleste Tippeligaspillerne. Topper han sesongen med å finte seg ut av Åråsen også?

Jeg forstår godt at LSK vil beholde Koren. Med utsøkt teknikk og strålende fotballforståelse, er han både sukker, kanel og smørøye i LSK-grøten. Det går an å spise grøt uten topping, men godt er det ikke. LSK kan fortsatt bli seriemester, men sjansene er små uten en opplagt Koren på banen.

Etter norsk standard viser Koren svakhetstegn i hver serierunde. Han hviler seg, og han jukser med returløpene. Det er svakheter noen hver bør kunne leve med. Etter mitt skjønn er disse ”svakhetene” grunnlaget for at han gjør de briljante sakene han gjør. Han har ork til å gjøre skikkelig det som må utføres med kirurgisk presisjon for å bli perfekt. Det er nok av folk rundt ham som ikke jukser. Espen Søgård er én av dem. Dermed kan vi snu på det og si: Hva er vel sukker, kanel og smør uten grøt?

Uansett hvilken standard vi bruker, plumpet Koren før kvartfinalekampen mot Start. Han var vraket. Det skal ingen spillere ta lett på, men akkurat da så det ut som om han hadde solgt smør og ingen penger fått. Han minnet om en egoist.

En egoist er noe annet enn en som ivaretar egeninteressen sin. Førstnevnte forpester hele laget – og klubben – ganske enkelt fordi han setter seg selv over alt og alle. Han evner ikke å se at han er avhengig av andre for å lykkes. Å ivareta egeninteressen er noe annet. Fotballag som vil lykkes er avhengig av spillere som ivaretar den. Alternativet er likegyldighet, og spillere som er likegyldige til hvordan det går har intet i en toppfotballklubb å gjøre. Så er de da heller ikke etterspurt.

Det hyggelige – for Koren selv og LSK – er at Koren bare plumpet (jeg sikter nå til oppførselen før han kom utpå i nevnte Start-kamp). Han hoppet ikke uti den sure elva for å bli der. Nå har nok det litt sammenheng med at han stort sett har spilt siden, men dog. Han er utrolig viktig for LSK, og han har skjønt at det er viktig for ham selv – enten han blir eller bytter beite – at han hele tiden gjør så godt han kan der han er (det sender jo et aldri så lite signal om karakteren hans til eventuelle interessenter). Han og LSK har fått – eller skapt – en vinn—vinn-situasjon. Det hender det blir gull av slikt.

Med så mange møter som Koren og LSK angivelig skal ha hatt om fremtiden, har Koren sikkert mye å tenke på. Han bør, for helhetens skyld, ta seg tid til å kikke på et lagbilde der Clayton Zane er med (det henger i LSKs klubbhus). Zane var vassgraut i Molde og topping i LSK. Det hender ting forandrer seg etter et klubbytte. Og forandringer kan både slå positivt og negativt ut. Det er ikke alle klubber som har en Søgård. Det er ikke alle trenere som prioriterer som Rösler. Det er ikke alle steder man får lov til eller gis anledning til å være sukker, kanel og smør.

Jeg vet ikke om eller hvor Koren hopper. Min trøst får være at det ikke er så mange Tippeligaspillere som har funnet ut av det heller. Men det er vel en heller mager trøst for LSK – i hvert fall med tanke på neste sesong!


Kommentarer:
Postet av: Erik

Gi robert en kopi av denne artikkelen! Herlig

22.sep.2006 @ 15:04
Postet av: ?

Veldig bra blogg. Godt se at sliteren Sgrd ogs fr litt skryt. Lett glemme disse folkene som jobber hardt for at enkeltspillere kan utmerke seg.

22.sep.2006 @ 15:26
Postet av: ?

Samma d kor han hoppe,bare d e vekk fr LSK. Forresten s e eg enig i dette her,eriksen

22.sep.2006 @ 21:32
Postet av: KaninKre

Jeg liker deg bare bedre og bedre jeg Bengt.Selvom du er Enga gutt klarer du se ting uten bl yne og du ordlegger deg som en av norges beste ekspertkommentatorer.

Hper virkelig Koren blir i LSK.Ting kan tyde p det pr.dags dato.

24.sep.2006 @ 17:15
Postet av: Bjrn Harald

Itte ha lest denne artikkelen har eg ftt ein aen synsvinkel p grt. Takk:D

30.sep.2006 @ 18:23
URL: http://www.bjornibhg92.piczo.com
Postet av: stabk

drit i koren da

14.nov.2006 @ 17:46

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2119272
hits