TV2Nettavisen

Supperdet i Uefa

Av Bengt Eriksen - 18.aug.2006 @ 13:51

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har fått det for seg at det vet alle fotballags beste. Nå skal Brann ha fått Uefa på nakken. Det antyder at Brann ikke stilte med sitt beste mannskap i hjemmekampen mot Åtvidaberg (sic!). ”I regelverket står det at et lag som deltar i Uefa-cupen forplikter seg til å stille med sitt beste mannskap,” skal Uefas pressetalsmann Thomas Giordano ha uttalt. Og videre: ”Regelverket blir først og fremst benyttet i gruppespillet i Uefa-cupen eller mesterligaen, der et lag som allerede er videre i turneringene sparer spillere i en kamp der resultatet kan ødelegge for en tredjepart.” (FXT.no/Bergensavisen)

Mons Ivar Mjelde skal ha replisert at det er vanskelig å vurdere hva som er det beste laget til enhver tid. Mons Ivar er som vanlig forsiktig med hva han sier, men denne gangen kunne han ha gjort et unntak uten å risikere noe.

Den eneste i verden som har mandat til å utpeke det beste Brannmannskapet til enhver tid, er Mons Ivar selv. Ene og alene fordi han er hovedtrener i Brann. Han er ansvarlig for Branns resultater, og det følger av det at han da også må ha myndighet til å avgjøre hva som er best for Brann. I privatkamper, Tippeligakamper, hjemlige cupkamper og internasjonale cupkamper.

På samme måte burde Uefas regler være enkle å forholde seg til. Det er de ikke. ”Å forplikte seg til å stille med det beste mannskapet,” er i beste fall ullent. Det beste for hvem? Også jeg skjønner at ”det beste mannskapet” må forstås som det mannskapet som stort sett spiller Tippeligakampene. Kun det mannskapet anses for å være fair play i forhold til en tredjepart. Men hva når det mannskapet ikke er det beste for Brann? I likhet med alle andre norske elitelag har de andre kamper, skader og litt annet å tenke på.

Mons Ivar skal – innenfor rimelighetens grenser, selvfølgelig – gjøre det som er best for Brann. Andre får gjøre det som er best for seg. Og Uefa får ta lagenes egeninteresser med i beregningen når de utarbeider regler.

Det er mange år siden Wesensteen (Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr.) presenterte sketsjen Supperådet. Det var morsomt på svart-hvitt-tv. Det er ikke morsomt at Uefa går Supperådet i næringen.


Kommentarer:
Postet av: Ivar

Til en viss grad kan man jo le av denne regelen, men som UEFA-fyren selv sier er dette noe som stort sett benyttes i gruppespillet for forhindre at lag som ikke har noe spille for skal delegge for andre. I en tvekamp hvor to lag kjemper seg imellom om n neste runde hrer det selvsagt ikke hjemme.

Men har virkelig UEFA klaget til Brann i denne saken, eller er det bare en journalist som har spurt UEFA om deres mening?

Uavhengig av UEFA, det Brann her har gjort har skjemt ut norsk fotball. Mange utlendinger tror nemlig at den norske serielederen ikke klarer sl et andredivisjonlag fra Sverige p hjemmebane.

Mjelde uttalte vel ogs fr kampen mot Fredrikstad for noen uker siden at de ikke tok for lett p motstanden, og at dette var noe de hadde tatt opp p spillermtet fr kampen. Etter min mening er det ingenting som sier mer til spillerne at "dette br bli lett kamp" enn at trenerne faktisk forteller dem p spillermtet at "vi m ikke undervurdere motstanderen i dag". Og hvor mange minutter tok det fr FFK tok ledelsen?

18.aug.2006 @ 14:40
Postet av: heh

S du mener alts at grunnen til at ffk tok en tidlig ledelse var at brann undervurderte ffk? Dessuten vant brann 3:1. Undervurdering? NEPPE DU.

latterlig regel..men uefa har ikke gtt ut med noe offisielt uanz.

18.aug.2006 @ 15:47
Postet av: ?

har de skalte "fotballekspertene" i tv2 i det hele tatt lov kalle noen andre supperd??
-Bare lurer...
( etter 14 min reklame i pausene og ett min reprise under VM kan man jo lure hvem som er mest supperd...)
Eller hva Eriksen?

18.aug.2006 @ 16:17
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

Idiotregel spr du meg.Ps.trur ikkje brann gr undevurdere andre lag

19.aug.2006 @ 23:57
Postet av: GRRRRRRRRR

jeg har lyst p deg...sier til litt heftig sex p ullvl matta?

28.sep.2006 @ 17:47

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1837791
hits