TV2Nettavisen

To av tre rykker ned

Av Bengt Eriksen - 17.okt.2006 @ 14:55

Like selvfølgelig som at man blir våt når det regner – hvis vi ser bort fra alle mulige forbehold, selvfølgelig! – er det at to av de tre nederste lagene på den endelige Tippeligatabellen rykker ned. Kan vi si det samme om de tre nederste tabellagene når det gjenstår tre serierunder?

I de 11 seneste Tippeligasesongene (1995—2005) har minst to av de tre siste tabellagene (12.—14. plass) etter 23. serierunde rykket ned. Aldri har mer enn ett av lagene klart å kare seg opp til sikker grunn (11. plass eller bedre) fra 24. til 26. runde. Seks av 11 ganger har de tre siste tabellagene etter 23 runder blitt blant de tre siste etter 26 runder.

”Det er første gang vi er over [nedrykks]streken siden jeg tok over, men det betyr j... lite hvis vi er under når det er slutt,” sa Tom Nordlie til TV 2 etter Vikings etterlengtede borteseier (mot Odd Grenland) søndag. Noen ordlegger seg annerledes. De påstår at de ikke bryr seg om tabellplasseringen. De må gjerne gi katten i den, men det er altså en viss sammenheng mellom hvor laget ligger på tabellen tre runder før slutt og hvor det er sannsynlig at det havner!

I 2001 berget Lyn plassen på 26 poeng. Det er den laveste poengsummen for 11. plassen siden 1995. I år er det umulig å få 11. plass med 26 poeng (eller mindre). Molde fikk kvalik på 30 poeng i fjor og er det laget med høyest poengsum blant kvaliklagene fra 1995 til 2005. Snittpoengsummen for å overleve (11. plass) i denne perioden er 29. Ditto for kvalikplass er 27.

Heller ikke jeg er noen spåmann. Før noen av årets 182 Tippeligakamper var spilt, sa jeg at dem som kommer etter Sandefjord på tabellen, rykker ned. Den spådommen står fortsatt for fall (Sandefjord ligger på 11. plass med 26 poeng og har henholdsvis ett, to og tre poeng mer enn de tre bunnlagene). Uansett utfall har Sandefjord gjort en heroisk innsats (spådommer og ressurser tatt i betraktning).

Aktørene hos dagens bunntrio – Fredrikstad (12), Molde (13) og Tromsø (14) – kan ikke bruke dette til noe annet enn å plage seg selv. Det er ikke tid for det nå (heller). Ingen av dem må se i speilet når de nå skal passere de tre siste hindrene. De må kanskje bruke tid og krefter på imøtegå denne statistikken, men mye heller bør de minne hverandre om maleren Odd Nerdrums bevingede ord: ”Idrettsfolk setter nye rekorder fordi de er for tjukke i hue til å forstå at det ikke går!”


Kommentarer:
Postet av: Christopher

Nr det gjelder Viking mter de begge gullkandidatene Brann og Rosenborg i sine 2 sluttkamper, hva viser statistikk nr det gjelder nedrykkskandidat mot gullkandidater i sluttstriden? ( Eks.Fredriksted slo Start ifjor i siste kamp og tokk fra de gullet, men berget selv plassen) Viking kommer derfor til pvirke gullstriden mer enn noe annet uteforstende lag i r for selv evt. og overleve.

17.okt.2006 @ 16:34
Postet av: Robert

Hvis ikke Fredrikstad tar tre poeng mot Odd p sndag, rykker de ned. Det blir null poeng bde mot Lyn og Rosenborg.

19.okt.2006 @ 15:36
Postet av: Christopher

Odd har vist klart nedgende form s det tror jeg de klarer, og Lyn er mulig sl siden de har lite spille for, Fredrikstad slo som nevnt over her en av gullkandidaten i siste runde i fjor, men lett blir det ikke.

19.okt.2006 @ 23:35
Postet av: Even

Virker ikke som at statistikken innfridde helt i r Bengt, hehe.

01.des.2006 @ 17:51
Postet av: Thomas

Bengt Eriksen: Her har du jobben! Ta over ansvaret i Odd Grenland og sett synsing samt meninger ut i praksis!

09.okt.2007 @ 19:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/2375449
hits