TV2Nettavisen

?Trekk sammen mot midten?

Av Bengt Eriksen - 16.mai.2006 @ 10:20
Jeg surrer med året, men jeg husker ordene som om de ble sagt i går: ”Trekk sammen mot midten, det er ikke hver dag vi har Vålerengen på besøk!”

Det var det udødelige ordvalget til speakeren på stadion til berømte Brann fra Bergen (med litt juks, ser jeg at det må ha vært 1987 eller 1990). Speakeren var enten usedvanlig raus til bergenser å være, eller så tenkte han på kassereren i klubben. Uansett: Setningen sto som en påle. (I dag nøyer klubben seg med følgende papirknitrende melding på brann.no: ”Møt opp tidlig for å unngå kø.”)

I dag er det Tromsø som entrer Brann stadion. De går glipp av nevnte språkblomst fra speakeren, men det har mest å gjøre med at det i dag er nummererte plasser på stadion. Fullt blir det, for bergensfolket vil ha sirkus etter serier med tørt brød. Nå som Brann puster serieleder Lillestrøm i nakken, tror jeg drosjesjåføren i Bergen er ganske alene om å mene at det er et problem for Brann at de henger med i teten. Hvis det er et problem, må fotball oppleves fullstendig meningsløst når de ikke henger med. (Hvilket det kanskje gjør, når jeg tenker meg om!)

Brann henger med av flere grunner. Dels fordi de glimtvis har spilt god fotball. Dels fordi de har vært heldig med sine tilbaketrekninger (f.eks. at de sto av Starts kanonade i sluttminuttene), men som oftest har de hatt kontrollerte evakueringer (langt bedre enn i fjor, som f.eks. borte mot Start og FFK). Og dels fordi enkeltspillere har stått frem: Opdal har vært veldig god mellom stengene, det islandske midtstopperparet Sigurdsson og Bjarnason har stått frem som forsvarssjefer, og så har skottene Miller og Winters stundom vist seg fra sine beste offensive sider. Sistnevnte er fotballkloke karer med evner til å utføre det de har sett og tenkt. Da vet alle at vi snakker om ypperste klasse i vår hjemlige serie.

Jeg tilhører dem som mener spillet i Tippeligaen ikke har vært veldig bra til nå. Men jeg fortviler ikke. Det må bli bedre. Også Brann må bli bedre. Vi kan umulig ha sett det beste av kaptein Andresen. Han har vist glimt av storhet, men det har gått for lang tid mellom hver gang. Dernest er det på tide at Vaagan Moen og Huseklepp børster av seg betegnelsen lovende og byr oss det de har i godteposen. Det er ikke noe å vente med.

Tromsø hadde ikke poeng etter de fire første rundene. De har tatt poeng i de tre seneste. Det betyr ikke at selvtilliten deres renner over, men de må ha ristet av seg litt av selvkritikken. På 16. mai er det bare én ting som gjelder: Å by opp til dans. Dette er ikke dagen for evakuering.

Det hører med til historien at vi (Vålerenga) røk 1–0 på Brann stadion 16. mai-kampene både i 1987 og 1990. Tapene ble lynraskt fortrengt. Da som nå nekter jeg å gå med mentalt sørgebind på nasjonaldagen.


Kommentarer:
Postet av: kih

"trekk sammen mot midten" var en klassiker dengang 'verdens beste speaker' (terje be) jobbet p Brann Stadion..

17.mai.2006 @ 11:25
Postet av: sander

hei hei bengt. syns har sinnsykt peiling p fotball og jeg blir klokere bare av hre p deg snakke he he! men en ting jeg lurte p? hva syns du om irans sjanser i vm? de er jo utrolig gode som jeg har sett. de har jo mange gode spillere.. som mahdavikia (HSV) karimi(bayern) zandi(kaiserslaten) rezaei(messina) og de har utrolige spennende spillere.. og for den saks skyld s har dem ali daei, han har scort mest ml i verden for landslaget. hyggelig om du kunne svare meg=) takk!

19.mai.2006 @ 09:41
Postet av: Bengt

Til Sander.
De har ikke noen mulighet i VM. De kommer desverre til ryke ut etter gruppespillet.

Bengt.

21.mai.2006 @ 13:16
Postet av: Kristian

Husker bedre: Trekk sammen mot midten, det str fortsatt 100000 utenfor og vil inn, noen minutter ut i seriepningen mot viking i 97?, debut for flo og nye ml satte standaren, synd med 1-1.

29.mai.2006 @ 20:01

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1288631
hits