TV2Nettavisen

På grisefest i Leipzig

Av Bengt Eriksen - 15.jun.2006 @ 12:21
Byen Leipzig ligger i det som tilhørte det gamle Øst-Tyskland. Siden jeg ikke hadde altfor høye forventninger til kafématen før kampen Spania—Ukraina, siktet jeg meg inn på det som virket mest safe for å stagge sulten. Jeg bestilte potetbaserte gnocchi, men fikk en haug med melboller. Kaffen var god.

Så var det inn og opp på tribunen. Høyt opp på tribunen. Så høyt at kommentatornestoren Martin Tyler, som satt rett bortenfor oss, klokelig hadde tatt med kikkert for å se hvilke spillere som varmet opp i startelleveren.

Varmen har tiltatt i Tyskland. Det har preget kampene. Spesielt de kampene som har gått klokken 1500 – som denne. Hva med denne kampen?

Vi hadde ikke før stilt spørsmålet før vi fikk svar. Spania er den innledende rundens mest overbevisende lag. De feide inn fire mål, og gav klar melding om at de er å regne med. Eller?

Spania har yppet seg i vm-sluttspill. De har kommet seg til noen kvartfinaler (senest i 2002), men stort sett imponerer og briljerer de i innledende runder, for så å fyke ut av vm. I går så jeg på ny en potent spansk utgave. De var rett og slett veldig gode mot Ukraina. Veldig kort fortalt: Spissene Torres og Villa var strålende både sammen og hver for seg – Torres virket ekstremt sterk –, og forsvarssjef Puyol demonstrerte at han har klatret til topps i hierarkiet og blitt general. På hver side av Puyol sørget sidebackene Pernia og Ramos for bredde og farligheter i angrep, og på midtbanen var det spillere med tilstrekkelig pustekapasitet og kløkt. Garcia var én av dem.

Er det lurt å overbevise i innledende runder? Jeg tror svaret må bli: Bare hvis du har kapasitet til å gjenskape prestasjonene. I en vm-turnering er det ekstremt viktig å ha fysisk og mentalt overskudd hele veien. Da kan man ikke svi av alt kruttet i innledende runder. Hvis Spania slår Tunisia i sin andre kamp, kan de hvile seg i kampen mot Saudi-Arabia.

Spania har spilt morsomst og best i den innledende runden. Argentina har virket sterkest. Da tenker jeg på LAGET Argentina, ikke på den ene og den andre enkeltspilleren. De tar ut akkurat det de trenger for å vinne (2—1 mot Elfenbenskysten). De har gode ferdigheter både fremover og bakover, og dessuten er de taktisk veldig kloke. Det ser meget bra ut, akkurat som i prøve-vm i fjor (selv om batteriet var helt flatt mot Brasil i finalen).

Det ble fotballfest på stadion i Leipzig i går. Om de tilreisende spanjolene nøt smågris fra Segovia og tilhørende rødvin etter kamp, vites ikke. TV2-kommentator Øyvind Alsaker og undertegnede feiret med currywurst. Sitteplassen var kofferten til Øyvind. Stedet var jernbanestasjonen i Leipzig. Vi ville ha med oss førsteomgangen av Tunisia—Saudi-Arabia før togavgang.

VM-toget ruller videre. Takk og pris.


Kommentarer:
Postet av: Jørgen

Høres rimelig fett ut å være kommentator/ekspert i VM. La merke til at du og Semb hadde bytta plass igår ja i og med at du var på kampen. Ellers er jeg fornøyd med tv2's dekning selvom jeg for første gang er mer imponert over svensk tv4. Stå på!

15.jun.2006 @ 12:43
Postet av: Frode

Det må være en fornøyelig jobb og være ekspert kommentator i VM,og du trives sikkert bedre på "live" kampen enn i studio.MEN,vær så snill og hold deg i studio på VM sammendraget på kvelden.Davy er masete og til tider useriøs,Carew og Bratseth har ihvertfall ingenting der og gjøre.Derfor er det fornøyelig når du er i studio men en saklig blanding av humor og seriøse kommentarer.
Så: Kom deg i studio mann !!!!!!

15.jun.2006 @ 13:24
Postet av: Christian

Enig med Frode, kom dere i studio, og svt og tv4 er mange hakk bedre enn nrk..... tv2 er derimot bra hvis man unngår semb og thor eggen

15.jun.2006 @ 15:06
Postet av: Andreas

Kaffen er godt i Tyskland, enig. Men spørsmålet må nok vaere hvorfor er den så elendig i Norge?

Jeg er svaert glad i Norge, og gleder meg alltid til businesstrip dit, men kaffe :(

Argentina og Spania var bra. Men du har glemt Tsjekia?

15.jun.2006 @ 15:54
Postet av: Ninoslav

Du gjør en god jobb Bengt, og imorgen håper jeg du heier litt på Serbia...;) God sommer!

15.jun.2006 @ 19:08
Postet av: Anders

Er selvsagt glad for at du er på kamp og kommenterer, men du er sårt etterlengtet i studio når panelet er deg foruten, og består av bohinen, carew og diverse andre.

Er helt enig med deg ang at en mur ofte skaper mer komplikasjoner enn den gagner keeper. Men sør-korea hadde en ok løsning på dette..de hadde et hull i muren slik at keeper så utgangen av skuddet. (Jeg antar de tetter dette når skuddet evt går mot muren) Men en slik ordning gir ihvertfall noe bedre sikt enn for keeper enn hva man vanligvis ser.

Det er alltid et høyere nivå på saker og ting når du deltar i panel eller som kommentator, enn når du ikke deltar. Dette gjelder selvsagt også i tippeligaen.

18.jun.2006 @ 03:08

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1467078
hits