TV2Nettavisen

Men ledertrya er jo gul!

Av Bengt Eriksen - 12.mai.2006 @ 11:19

 
Lillestrøm holder skjemaet til seriemestertittelen. I hvert fall hvis gjennomsnittstallene i 1995–2005 slår til i 2006. Ifølge dem trenger man 57 poeng for å bli seriemester.

 

Hvis jeg gjør noe så uvørent som å multiplisere LSKs foreløpige poengsanking per kamp, er konklusjonen at de ender på 61 poeng. Så uvøren er jeg ikke – poenget er å påpeke at de, som eneste lag, holder tritt med skjemaet. Om ikke annet er det en god start!

 

Ser vi bare ørlite grann bak resultatene, finner vi at LSK både har vært dyktige og heldige til nå. I bortekampen mot HamKam ble LSK lenge kjempet ut av stilen av innbitte Kamma-spillere, men laget greide likevel å hale i land tre poeng på en dårlig dag. Det er sterkt. Slikt gjør bare potensielle seriemestere. Og så hjelper det selvfølgelig å bli forært et straffespark!

 

Jeg har tippet LSK som årets seriemester, men jeg har ikke tenkt å gå i bekreftelsesfellen ennå. Jeg nøyer meg med å fastslå at LSK har innfridd så langt. Det verste er – sett med motstanderøyne – at spillet kommer til å bli mye bedre.

 

I min bok kan LSK stille den beste elleveren (jada, RBK har bredere stall!). Keeperen er solid (selv om det ble en skogstur mot Start). Sidebackene deres presterer fra strålende til bra. Midtstopperparene deres er robuste (de kan komponere flere par). Det er fin balanse på midten (kunstneren Koren og arbeidsjernet Søgård). De har en bauta fremme (Occean) og en fortsatt målkåt Sundgot. I tillegg har de lynraske Mifsud, en Riise i emning og en Wehrman tilbake fra skadeopphold. Dessuten: Uwe Rösler fremstår som en fin trenertype. Med en uredd Fjørtoft som nødvendig korrektiv (for Rösler, altså) og fotballkloke Tom Lund som fotballfaglig sparringspartner (?), ser det meget bra ut på Åråsen. Jeg ser ingen grunn til å trekke tipset mitt (selv om jeg har tatt forbehold hvis Koren blir borte i sommer!).

 

I dag står fjorårets seriemester for tur. ”Var dette førstelaget til Vål’enga?” spurte en kompis rett etter kampen i Fredrikstad. Spørsmålet virket ufint helt til jeg så intervjuet med en alt annet enn fornøyd Kjetil Rekdal. VIF har hatt en elendig start på året. Jeg husker at de beleiret målområdet til RBK på Ullevål de første minuttene av andreomgang, at de ble snytt for et straffespark og at de alt i alt burde ha vunnet mot RBK, men jevnt over har prestasjonene og poengsankingen vært flau.

 

Men ikke for alt i verden ville jeg regnet med at kampen i dag blir som en tur i parken, hvis jeg var LSK-er. Under Kjetils ledelse har VIF hatt en formidabel evne til å stå frem i kritiske øyeblikk. I dag er et slikt øyeblikk. Kjetils og VIFs stolthet er nemlig såret.

 

På med leggskinn og tannbeskytter – enten du sitter i tv-stolen eller på tribunen.


Kommentarer:
Postet av: solvang

type du eriksen =)
enig seff

12.mai.2006 @ 14:58
Postet av: Ninoslav

N tror jeg vi blir seriemestre uansett om Robert "Armando" Koren blir eller ikke...:)

Hilsen Nino fra Godlia skole

12.mai.2006 @ 22:21
Postet av: Annis

Helt enig med deg Eriksen! LSK tar gull i r! Men en ting jeg lurer p: hvorfor ble ikke mifsud med i kringen av rundens ml? det var et herlig forarbeid, og et bra plassert skudd!

14.mai.2006 @ 16:47
Postet av: don stigano

Er det bare meg eller har LSK vrt utrolig heldige i r? De fr jo straffespark og flakse ml jvlig ofte.! Hvis jeg ikke er helt p jordet viser statistikken at RBK starter drlig men forbedrer og forbedre jo lenger man kommer ut i sesongen?
LSK tar 2.plassen,1.plassen blir RBK sin=)
Heia Bengt for strlende kommentarer og gode blogger!

15.mai.2006 @ 13:02
URL: http://www.route113.com
Postet av: Anri

Eg e enig men, eg trur Lillestrm m stikke av med noken poeng vist Mifsud og Koren skal vekk til sommeren.

17.mai.2006 @ 16:59
Postet av: kleppa

LSK virker meget sterke og de str p hele kampen ut. Rsler krever beinhard jobbing hele tida. Dessuten er de "ddballaget" framfor noen. Mange poeng i fortsettelsen ogs, men synd for norsk fotball hvis slikt spill vinner fram. Ikke noe artig se p.

18.mai.2006 @ 15:33
Postet av: ano

ville ikke sammen lignet Koren med Maradonna, selv om han er lsk og bendt tippeligaens beste spiller. gr han Mifsud fr lillestrm slitte, ivrtfall n Uwe prver bygge et lag rundt en spiller som har gitt klar beskjed om at han vil vil ut i europa. s vises det at lsk ikke er rets seriemestre. den beste stallen har Brann, nrmer seg faktisk en garasje.

27.mai.2006 @ 16:18
Postet av: jonsa

du er deilig bent

11.nov.2006 @ 13:54

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1266550
hits