TV2Nettavisen

Forelska i læregutten

Av Bengt Eriksen - 13.des.2007 @ 12:02

Hvis du ikke kan få den du elsker, kan du da elske den du får? Så vidt jeg husker var det tusenkronerspørsmålet i Liv Ullmanns film Sofie. For RBKs del har svaret vært nei. I hvert fall til nå!

 

Nils Arne Eggens læregutt, Trond Sollied, har takket nei til å bli ny hovedtrener i RBK. Gang på gang har RBK prøvd å sjekke opp Sollied. Gang på gang har de endt opp med venninnen. Gang på gang har det gått galt.

 

Vel, galt og galt. Eggen abdiserte i 2002. De ble mestere i 2003, 2004 og 2006, så helt galt har det ikke gått. Det har selvfølgelig sammenheng med at RBK har hatt gode nok spillere til å danne et slagkraftig lag. For hvor overbevisende er argumentet om trenerkontinuitet når klubben med seks hovedtrenere siden 2002 har subbet inn tre av de seneste fem mesterskapene?

 

RBK var happy med å få Åge Hareide i 2003. Ifølge Rune Bratseth fremsto Hareide som uspiselig for RBK da han senere på året flørtet med NFF. Spørsmålet er om det bare er Sollied som er spiselig for RBK!

 

Den ektefødte RBK-er Ola By Rise ble kastet på dør etter mesterskapet i 2004. Per Joar Hansen trakk seg i 2005-sesongen. Per-Mathias Høgmo tok over, men trakk seg høsten 2006. Assisterende hovedtrener Knut Tørum halte inn gullet og ble utpekt som hovedtrener for 2007. Han ble erstattet med Trond Henriksen før sesongen var over.

 

Sollied er en god fotballtrener. Dessuten er han selvstendig og standhaftig nok til å tåle jobben som RBK-trener, selv med Eggen senior i kulissene. Han ville ha hatt autoritet fra første dag, og autoritet er viktigere enn en tittel. Det er forståelig at RBK har strukket seg etter ham.

 

Men: De har strukket seg for langt. RBK-ledelsen burde for lengst ha gitt Sollied beskjed om melde seg når han vil og kan, og tatt det derfra. I stedet har RBK-ledelsen hengt på Sollied som en gjeng groupies. Det har selvfølgelig gått utover både RBK og dem som har hatt hovedtrenerjobben i mellomtiden. Men ikke for det: Alle som har tiltrådt trenerjobben i RBK har hatt bursdager nok til å vite hva de har gått til!

 

Hardt og brutalt og enkelt uttrykt: RBK må stenge døren for fusevalget Sollied og dyrke en annen som HOVEDTRENER - ikke en som får tittel som hovedtrener, autoritet som en vikar og stempel som venninne. Sollied får banke på når det passer ham, så får RBK vurdere om det passer klubben å slippe ham inn.

 

Alle vil vite hvem som skal være sjef. I særdeleshet dem som lurer på om de vil spille for RBK i fremtiden!


Kommentarer:
Postet av: Bjarne Hansen

Trenersituasjonen og trenerhistorien etter Eggen i RBK er en studie i dårlige prosesser!

13.des.2007 @ 14:16
Postet av: jon

Helt enig Bengt!!!

Sollied har jo ambosjoner lang utover Norges landegrenser, dersom han gjør det bra med RBK, vil han stikke med en gang han får et tilbud fra utlandet. Sollied ønsker å trene en stor klubb i Europa og tjene masse penger. Overgangen fra Brugge til Olympiakos viste jo at Sollieds evne til å være utspekulert var formidabel.

Dersom RBK ansatte Sollied, og det hadde endt med fiasko, så hadde Rosenborg tapt også her. Ved å ansette Sollied, vil Rosenborg uansett sitte igjen med Svarte- Per.

Trond Henrikksen er jo ikke så ille? Eller hva med Jønnson fra Stabæk?

Vi fra Bergen ser gjerne at de ansetter Teitur....
;-)

13.des.2007 @ 14:25
Postet av: Knuten

Jeg har ikke lest bloggen din. Det er den ikke verdt. Men jeg vil bare at dere i TV2 skal vite at folk utenfor Bergen skrur av lyden under fotballsendingene deres.

13.des.2007 @ 14:28
Postet av: Morten

Begynner å ligne litt på et IFK Gøteborg syndrom det her. IFK var suverene i Sverige og gjorde veldig bra i E-cupper på 80-tallet. Tjente haugevis med penger og var det førende laget i skandinavia - men så skjedde det noe der også. De mistet stammen av spillere. Dyre erstatninger kom inn uten å levere - de rota bort oppskriften, dvs. lokale spillere med hjertet i klubben, kollektivet. IFK ble mer eller mindre desperate og forsøkte å kjøpe seg ut av problemene og skiftet spillere og trenere oftere enn "halleluja" blir roft ut av Aril Edvardsen.
Er det denne vei Rosenborg er på vei mot eller hadde vært en god ide med en ny GPS(les: nytt styre, Eggen x2 ut av brakke mm)?

13.des.2007 @ 14:33
Postet av: Stian

Hva med Mourinho?? Den eneste ledige treneren jeg kjenner i Europa som kunne satt Eggen på plass når han begynner å syte.

13.des.2007 @ 14:36
Postet av: Frits

Trener handtering av RBK er så flaut, måten dei behandla Tørum på var skandalaust. Nils A.Eggen snakka en gang om "takhøgde" på brakka, ja det trengs for hele gjengen er jo flattpanna. Det har Trond Sollied også skjønt.

13.des.2007 @ 14:39
Postet av: Roy Paulsen

Bra Bengt! ja hvem seriøs trener vil ta over RBK når dem på "brakka" har nesten sugd Hr. Sollied får og få han til lerkendal? komme opp dit som en vikar til Sollied til han har fått bestemt seg.Makan til disponering.blir nesten som og sende kjerringa til syden med en god kamerat og hun sier:.kos deg med barna du.så får jeg se når eller om jeg kommer hjem!
god jul!

13.des.2007 @ 14:46
Postet av: HC

Sollied er en 'luremus'

13.des.2007 @ 15:23
Postet av: PT

Rösler hadde vært en mann for RBK,lett å si i etterpåklokskapensnavn... setter pesosen på Viking som seriemester 2008!

13.des.2007 @ 15:27
Postet av: observer

Tja, det funker jo ikke akkurat sånn da, Bengt. Sollid melder seg ikke for RBK, han er for Stor for det, vettu...
Men i kjernen av bloggen, indre lag av løken, har du et poeng:
RBK må riste av seg denne hemninsløse forelskelsen i TS, og jobbe med det de har eller skaffe seg noe "permanent". Det må ikke bli slik at enhver av de som kommer inn blir ansatt på oppsigelse. Katolikkene har et uttrykk "mens stolen er tom", som passer godt. RBK må fylle stolen, ikke la stolen fortsatt være tom. Enhver trener må kunne opptre med autoritet. Det gjør du ikke hvis du får et B-stempel fra starten av...
Forøvrig kan jo RBK bare bruke tiden de trenger. Og litt til.

13.des.2007 @ 15:35
Postet av: Leif

Problemet til RBK heter Eggen.
Så lenge det fortsatt fins en Eggen i RBK-systemet, kommer ikke klubben seg videre.
RBK vant serien noen år etter at NA Eggen hadde gått. Det var hans ære. Men etterfølgerne glemte å tenke på fremtiden. Plutselig en dag kom den.

KT Eggen må bort. Antakelig Bratseth også.
Men NA Eggen bør helst bort fra hele Trøndelag slik at auraen hans fjernes fra Lerkendal. Han har gjort sitt, ære være han for det. Norges beste klubbtrener gjennom alle tider - ingen tvil. Men ikke nå lenger.

13.des.2007 @ 15:51
Postet av: Arne

Enig med dem som mener at problemet heter Eggen (senior vel og merke).

RBK var i mange "vonde" år Norges beste fotballklubb. All ære til Eggen og RBK for det. RBK sin store tabbe er at dem ikke godtar en trener som ikke vinner like suverent som det dem gjorde under Eggen, og tar jeg ikke mye feil er det nettopp Eggen som ikke godtar dette. Det virker som pensjonisten forsatt har all makt på Lerkendal. Greit nok det for oss koser oss hver gang RBK taper, men veldig synd for klubben og for RBKs supportere. RBK kommer helt sikkert til å vinne serien flere ganger, men dem kommer neppe til å bli like suverene som tidligere. Til det har avstanden til de andre klubbene når det gjelder økonomi blitt for liten.

Når det gjelder Eggen så må jeg si at jeg synes han begynner å bli en bitter mann. Å gå ut slik han gjorde mot Tørum var en stor tabbe og veldig unødvendig (uansett om det som kom fram var riktig eller ei).

Synes oppriktig synd på treneren som tar over etter Tørum.

13.des.2007 @ 20:22
Postet av: morty

hahah, hva faen vet du om hva rbk-ledelsen har gjort og hva som foregår på brakka? hengt på sollied som en gjeng groupies? om du er "fotballekspert" burde du vel vite at media "vet" 5% av hva rbk ledelsen foretar seg..

13.des.2007 @ 20:28
Postet av: jaja

Morty er en teiting som lukter svette

13.des.2007 @ 21:23
Postet av: Onside

Bra analyse som vanlig fra Bengt...

Jeg lurer fryktlig på hvilken kar som har guts nok til å trene RBK med all det vil innebære.

- Utskifting av hele forsvarsrekka
- Slite med gode gamle Steffen Iversen
- Far Eggen
- Sønn Eggen
- Krav om CL-spill til neste år

eneste postitive jegkan se er at Vidar Risth forsvant ;)

13.des.2007 @ 22:18

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5617753
hits