TV2Nettavisen

Lykke til på Romerike!

Av Bengt Eriksen - 30.okt.2007 @ 12:54
Det går nesten ikke en uke uten at jeg lar meg forundre over kontraktsforhandlinger og kontraktsinnhold som gjøres kjent i pressen.

Jeg tar selvfølgelig alle forbehold. Avis er ikke nødvendigvis Bevis. Men hvis noe av det som fremkommer er i nærheten av å stemme, må det sies å være skremmende i en bransje som liker å kalle seg profesjonell.

I dagens utgave av Aftenposten, står det at nedrykkskandidatene Bernt Hulsker (Start) og Tommy Svindal Larsen (Odd) har klausuler om at de kan bytte klubb hvis det blir nedrykk. Det er noe å ta med seg i krigen om å unngå nedrykk!

Jeg har ofte lurt på hvordan slike reservasjonsklausuler kan få feste på kontraktspapiret. Fint at dere vil ha meg, men hvis dere andre i klubben rykker ned, skjønner dere sikkert at jeg må få gå til en klubb som er på den hyllen jeg fortjener å være! Er det virkelig noen ledere som nikker bekreftende og innfrir slikt? Er det i en lagidretts ånd?

Det går en historie om en kasserer i Vålerengens Idrettsforening (VIF) tidlig på 70-tallet, altså i de glade amatørenes tid. Kasserer Jensen hadde vært på jobb, spist middag hjemme hos kona, tatt på seg foreningsdressen, og tatt turen til Valle for å gjøre foreningsarbeid. Mens han ordnet tallene, banket det på døren. Inn kom en ambisiøs spiller. Han vil bare ha nevnt for kassereren at han hadde et tilbud fra en klubb på Romerike. Ja, også lurte han på hva kassereren hadde å si til det.

Han skal ha for det, kasserer Jensen, han tok seg bryet med å kikke opp av bøkene, men det var omtrent det hele. Han hadde ikke mer å si enn dette: Lykke til på Romerike!

Det går ikke an å gjøre sånt, sier dem jeg har luftet historien for, for alt er så mye vanskeligere i dag. Riktig. Men kan det hende at det blir gjort veldig vanskelig, fordi det virker mer seriøst med utsettelser og nye møter? Er det fordi dagens spillere og ledere har så uendelig mye bedre tid enn tillitsvalgte Jensen?

Er det helt umoderne å sette endelige tidsfrister for kontraktsforhandlinger? Er det helt på siden å feie åpenbart urimelige krav og forespørsler av veien i løpet av få sekunder?

Det hører med til historien at spilleren ble i VIF. Kanskje kasserer Jensen ikke var så amatørmessig likevel!

Kommentarer:
Postet av: Aleksander

Hehe, du er inne på noe, men jeg tror at de lagene som vet at de kommer til å kjempe nede i sompen må lokke med noe slik.
Dette vil naturligvis gå utover spillerens prestasjoner, og vil kanksje ha en liten: "jaja, det er ikke så farlig jeg klarer skal ikke ned."

30.okt.2007 @ 13:46
Postet av: Christian

Kan jo også føre til, jaja har jo ikke så lyst til å spille i denne "møkkaklubben". Er vel egentlig best de rykker ned, mens jeg går gratis til en annen klubb...

30.okt.2007 @ 16:39
Postet av: Kaffekannen

Grunnen til at dette ikke fungerer i dag er agenter.
Disse blodsugerene har forhandlinger som spesialfelt og er i de fleste tilfeller mye dyktigere i faget "salg og innkjøp" enn klubbenes representanter.

31.okt.2007 @ 10:12
Postet av: Espen

Så enig, så enig. Er du med å spille en klubb ned en divisjon så har du ansvar for at så har skjedd. Da må en være voksen nok til å ta det ansvaret og prøve å få klubben opp igjen. Nei disse fotballspillerene i dag er en gjeng bortskjemte mammadalter som aldri har gjort et stykke ærlig arbeid i hele sitt liv.

02.nov.2007 @ 07:59
Postet av: Lars

Jeg er enig med deg i at man ikke vil ha med Bernt Hulsker i krigen, men samtidig er jeg enig med Start som ikke vil betale for Bernt Hulsker i 1.div. Hvis Hulsker forsvinner er det vinn-vinn. Start får (forhåpentligvis) frem noen av talentene fra gutta som vant juniorfinalen, og Hulsker kan gjøre noe annet. Ideelt sett hadde det ikke vært nødvendig å kjøpe Hulsker, men heller spilt med unggutta. De hadde blitt med ned hvis det var nødvendig, og de hadde løpt den ekstra milen som trengtes i de siste kampene.

06.nov.2007 @ 16:27
URL: http://www.fotballblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5568157
hits