TV2Nettavisen

Målmaskinlogikk

Av Bengt Eriksen - 16.okt.2007 @ 13:23
Det hadde sett mørkt ut for Notodden og trener Jan Halvor Halvorsen uten Kenneth Kvalheim. Spissen har scoret 22 av 44 Notodden-mål i årets Adeccoliga.

Landslagssjef Åge Hareide ser naturlig nok ikke lyst på forfallene fra John Carew og Steffen Iversen før kampen mot Bosnia-Hercegovina i Sarajevo. De har scoret 4 ganger hver, hvilket blir 8 av Norges 20 mål i em-kvaliken.

Kan Thorstein Helstad fylle skoene til Carew og Iversen? Mange spør, bare Hareide, Helstad selv og resten av landslagsspillerne kan gi svaret.

I have every faith in him (Helstad), skal Hareide ha sagt til uefa.com. Det er en god start. Enda bedre blir det hvis Helstad har tillit til seg selv (les: selvtillit), hvilket jeg har all grunn til å tro. Men vel så viktig er det at han spilles god av lagkameratene sine.

Vi har sett eksempler på at så ikke alltid skjer. Jørn Andersen så ut som blekt vinterslakt som enslig norsk landslagsspiss i samme sesong som han ble den første ikke-tyske toppscoreren i Bundesligaen. Det feilte ikke selvtilliten til Der Andersen noe, men han ble spilt dårlig av sine medspillere og/eller av en helt feilslått kampstrategi.

Helstad er toppscorer i vår hjemlige Tippeliga med 18 scoringer. Han har virket skarp fra første stund, og scoret da også Branns første Tippeligamål i bortekampen mot Stabæk i første serierunde. Kan hende får vi se noe lignende i morgen. En Helstad løpende på tvers for å unngå offside, en gjennomstikker, og en Helstad stormende mot mål, med motstander(e) i hælene, og som roer seg ned noen rett før nådestøtet.

Helstad er best når det er god plass bak motstanderens forsvarslinjer og/eller når han kan snike seg bak forsvarerne ved innlegg fra sidene. Martin Andresen kan spille gjennombruddspasninger, mens Jan Gunnar Solli kan legge inn. Det er bare to eksempler, og de nevnte har god øving i dette fra Tippeligaen. Måtte vi få slippe å se at Helstad fores med hodeballer stående med ryggen til en eller to midtstoppere og der resten av det norske mannskapet ser på hvordan den hjemlige toppscoreren ordner det hele. Det har vært tilløp til det med Carew (vi spiller ballen til John, for han er så sterk at han fikser dette alene!), men la det bli med tilløpene (se Alene på topp).

Har vi virkelig ingen andre å lene oss tungt på enn Helstad? Jo, hele laget må funke godt for å slå B-H ,og Sigurd Rushfeldt kan overta hvis Helstad blir sliten. Men først og fremst må samtlige være mentalt forberedt på en uryddig kamp (jf. scenene på Ullevaal i forrige møtet). Men det er nå en gang slik at de virkelige målmaskinene må ha litt ekstraservice. De 12 em-kvalik-målene Carew og Iversen ikke har scoret, er fordelt på 9 spillere (hvorav Helstad er en av dem).

Kenneth Kvalheim fikk selvfølgelig hjelp da han scoret 5 av 5 Notodden-mål da Sparta Sarpsborg ble slått 5-2. Han ble ikke banens beste i VG dagen derpå. Det kan hende det er en grunn til det, men jeg er stygt redd for at noen har sett vel langt bak resultatene.

Fotball går også ut på å score mål!

Kommentarer:
Postet av: Tore Torell

Kvalheim er en super avslutter, der er han blant landets ypperste. Regner med Molde har vett til å hente ham hjem foran neste sesong.
Kampen mot Bosnia blir hard, jeg er redd Norge går på en smell der borte, uten Carew blir Norge for tynne fremover på banen.

16.okt.2007 @ 14:01
Postet av: anders

det blir nok bare pumping inn mot bakrommet på helstad..laget klarer ikke omstille seg etter å ha vært bortskjemt med carews fysikk i de tidligere kampene.

16.okt.2007 @ 15:44
Postet av: ?

vi kommer nok til å få se nok av langpasningene i morgen, men også et norge som ligger kompakt og kontrer når sjansen byr seg. det at vi er solide resultatmessig og tidvis TOM spillemessig på bortebane gjør at jeg er forsiktig optimist foran bosnia kampen

16.okt.2007 @ 19:04

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5554253
hits