TV2Nettavisen

Branns gulløl

Av Bengt Eriksen - 10.okt.2007 @ 12:59
Fjorårets bergenske gulløl ble en flause. Høstens nybryggede kan slå til. Men kan Brannmennene faktisk ha drukket gulløl allerede i midten av juni?

Noen vil huske at Brann tapte 0-6 for Lyn på Ullevaal 16. juni i år. Noen husker kanskje også at noen Brannmenn drakk øl på byen etter kampen. Det siste førte til en voldsom fordømmelse av Bergens brave menn. Makan. Med sånne tapssifre skulle de ha skammet seg på hotellet.

Alle Brannsjefene var nødt til å fordømme øldrikkingen og byturen. Hva skulle de ellers ha gjort? Alle ansvarlige fotballpersonligheter så seg nødt til å gjøre det samme. Hvilket signal sender dette til ungdommen, osv?

Det er rart hvordan noe noen ganger blir usømmelig, uelegant, utaktisk og lurt på samme tid. Nei, ikke klokt, for byturen hadde ikke støtte i klokskap. Den eneste støtten jeg kan komme på, er budskapet på plakatene langs veien i Oslo for noen år siden: Gi meg trøst når jeg fortjener det minst. I beste fall forkortet byturen nedturen det er å bli ydmyket. Det kan ha vært lurt, eller smart. Men det er dønn politisk ukorrekt å si det. (Jeg skrev noe om det i Høyt skum i Bergen).

Maleren Odd Nerdrum sa for noen år siden: Idrettsfolk sprenger grenser fordi de er for tjukke i hue til å forstå at de ikke kan sprenges! Det må sies å være grensesprengende dersom Brannmennene tar gull. Det har ikke skjedd siden 1963 (det første året serien het 1. divisjon; er det derfor gullet skal hem?). Det er ingen tvil om at dagens Brannlag er godt, men det skal litt til å bryte det enkelte bergensere opplever som en endeløs rekke av skuffelser. Da må man enten være tjukk i hue, for å bruke Nerdrums ord, eller hard nok i pannen. Jeg velger å tro det siste.

For: Er man for snusfornuftig og for klok, resonnerer man seg fort frem til at den eksisterende rekken ikke kan brytes. Kan hende var byturen et uttrykk for den galskapen som må til.

Uansett om det blir gull eller ikke, vil byturen i juni være en parentes i Branns Tippeligasesong 2007. Det var guttestreker. Kan hende var det også en svak genistrek med alternativ restitusjonstrening etter 0-6. Gravalvoret fikk i hvert fall ikke noe overtak.

Og det er jo et poeng i seg selv, selv om useriøse Brannspillere ble dommen den gang da!

Kommentarer:
Postet av: BergenBy

Har du skrevet denne artikkelen 10 oktober Bengt? Fortsatt ikke sikker på at gullet skal hem? (Dette med "hem" spiller på veldig mange ting, at det var 1. div for første gang i 63, er en av de).
Når det gjelder fotballspillere på en liten snurr kan jo dette hjelpe på trykket. Husker jo hvordan Forrest gjorde det med legendariske Clough som bartender.

11.okt.2007 @ 00:32
Postet av: Siggen

Jeg registerer at det er en blogg her, jeg ser at du har skrevet den Bengt, men det eneste jeg leser er bla bla bla bla bla....

11.okt.2007 @ 23:48
Postet av: palla

ofte når ein les må ein igjennom ei innledning før poenget kjem. trudde da sammaher mens eg las men plutseleg var det ikkje meir å lesa, gløymt noko tekst eriksen eller gløymt å ha med eit poeng i bloggen?

16.okt.2007 @ 15:06

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5548932
hits