TV2Nettavisen

Tungvektere på oppløpssiden

Av Bengt Eriksen - 24.aug.2007 @ 13:35

Det er 9 runder igjen av årets Tippeliga. Sammenlignet med en 100-meter, gjenstår det 35 meter. I år igjen er det tungvektsklubbene som leder an.

 

I 1963 ble fotballens himmelrike døpt 1. divisjon. Brann ble seriemester i 1963. Rosenborg ble det i fjor igjen.

 

De fem store i norsk fotball, ifølge den såkalte maratontabellen fra 1963 til 2006, er Rosenborg, Viking, Lillestrøm, Brann og Vålerenga. Foreløpig har Stabæk sneket seg inn på bekostning av Vålerenga.

 

På disse 44 sesongene har kun 10 av i alt 42 lag blitt seriemestere. RBK, med imponerende 20 titler, Viking (7), VIF (5) og LSK (4), sitter på 82 prosent av gullbeholdningen. Snakk om elitisme i eliteserien! De store er i posisjon til å skaffe seg gode spillere og lag. De har også god erfaring med alt som skjer i serieinnspurten. En solid og god spillerstall er viktig når karantene trenger seg på. Erfarne folk, både på og utenfor banen, er viktig når seriespillet drar seg til. Det er bedre med et varmt hjerte og et kaldt hode, enn omvendt. En overivrig trener, en frustrert materialforvalter eller en klin nervøs midtstopper, får sjelden favorittstempelet på oppløpssiden. Vinnere klarer å holde alt styret på armlengdes avstand.

 

Brann ligger best an. De har riktig nok 3 poeng mer enn LSK, men i realiteten snakker vi vel bare om 2 poeng. LSK har 10 plussmål mer enn Brann. De jages av Stabæk og Viking, begge med bare 3 plussmål. Så tett som dette later til å bli, kan målforskjellen bli avgjørende. Hvis RBK skulle bli mestere i år igjen, nå 10 poeng bak serieleder Brann, blir til og med jeg overrasket. For hvis John Toshack har lært meg noe, så er det essensen i utsagnet: Det eneste som overrasker meg i fotball er at folk blir overrasket.

 

Tall og fotball kan lett bli tullball. Men det er et faktum at det er scoret 356 mål hittil i Tippeligaen. Det gir et snitt på 2,99 mål per kamp. Det er høyt sammenlignet med andre ligaer i Europa. Den prosentvise fordelingen av H-U-B er som den pleier å være: 50-25-25.

 Jeg har ikke oversikt over antall pasninger i luften. Jeg håper på forståelse for det!

Kommentarer:
Postet av: helge jespersen

Som tidligere ekspertkommentator...har du et tips på hvordan det går med BRANN i helgen :-)

24.aug.2007 @ 21:37
Postet av: innbyttærn

Det er mange lag som virkelig kan si at det har blomstret på overgangsvinduet, og at det kommer til å bli tøft for de fleste lag å møte hverandre er sikkert! Men jeg synes dem som har gjort det helt store er Lyn,Odd og FFK...
Rosenborg er vel det smarteste laget som bruker de gode spillerene til å bli bedre! Bra trekk.
FFK kommer til å bli et veldig sterkt lag TV2!
Alle så oss på bunn, heldigvis ble det ikke sånn

31.aug.2007 @ 20:39

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5509012
hits