TV2Nettavisen

Alene på topp

Av Bengt Eriksen - 23.aug.2007 @ 10:46

John Carew tronet på topp etter seieren over Argentina. Supert. Gratulerer. Jeg er ikke sikker på at det er like supert at han i kampen stundom var alene på topp! Og da tenkere jeg utelukkende på de forestående høstkampene.

 

I to kamper har JC stått frem som en bauta på Ullevaal. Mot Ungarn i em-kvaliken så han ut som en bevegelig høyblokk. I gårsdagen kamp mot Argentina minnet han om et lokomotiv i toppfart mot et klart mål.

 

Norge var godt organisert i forsvar, som det heter. Spillerne opptrådte disiplinert, forflyttet seg raskt sideveis, støtet og falt av (pumpet). De rappet ballen av argentinere på vei frem, for så å slå kontra. Men da ballen ble spilt tidlig mot JC og Argentinas mål, skjedde det litt for ofte at røkla ble stående å se på hvordan det gikk med JC.

 

Norges lag lå lavt for å demme opp for broderingsmestrene fra Argentina. Det er ingen vits å slite seg ut hvis man likevel ikke rekker frem i avslutningsposisjon, for med JC går det jo så fort. Det er ikke like greit hvis de heretter satser på at JC ordner biffen i kamp mot to og tre forsvarere.

 

Vi er opplært til at det riktige er at mange gjør noe samtidig (samhandling). Det kan gå aldeles utmerket også om så ikke er tilfelle. Italienske (lands)lag har mang en gang lent seg på en spiss som får greie seg selv. En annen JC, med Cruyff til etternavn, var ikke tilhenger av at spillere skulle hjelpe til når spissen(e) hans var en-mot-en eller to-mot-to i angrep. Hjelperen får jo som oftest med seg en eller flere forsvarere, og dermed ødelegger den gode hjelperen.

 

Mot Argentina var Åges Hareides menn sikkert, og klokelig, litt reservert. Argentinerne er ballsikre og kvikke. Det kunne blitt døden i gryten å tømme laget mot Messi & Co. Men i de kommende kvalikkampene bør vi våge å sende flere i angrep når (kontrings)mulighetene byr seg. For Norge kan få problemer hvis JC ikke er like suveren i kvalikkampene som står for tur.

 

Det er ingen fare for helse og sikkerhet om to eller tre vogner kobler seg til angrepslokomotivet John Carew.


Kommentarer:
Postet av: becks

Vi vant kampen og taktikken fungerte. Allikevel så MÅ du komme meg ditt "fotballfaglige" varsko, som denne gang er blottet for "fotballfaglig" innsikt. Er ingen stor fan av Hareide, men jeg tror han hadde lagt om taktikken og sendt flere menn fremover hadde vi ikke ledet..
Virker som du har grublet godt for å finne på noe å skrive kritisk om, og denne gang er det bom. Når vi slår Argentina(b-lag eller ikke) har vi gjort endel riktig.
Trenger ikke å hive deg på "Messi hyller Carew"-bølgen, men skriv heller om noe som viser at du har en snev av fotballfaglig kompetanse.

23.aug.2007 @ 11:58
Postet av: Kjartan

En ting er å spille mot Argentina som alle vet må angripe, forsvar er i all hovedsak tabu i verdens beste fotballand. Slik er det ikke i Norge, vi kan knapt angripe. De nasjonene vi spiller mot i EM-kvalliken spiller ikke som Argentina(kanskje med unntak av Tyrkia). De vil legge seg bakpå og la Norge spille, i hvert fall i Norge. Dermed har Norge det problem at de må styre kampen, det har vi enkelt og greit ikke gode nok spillere til. De norske spillerne klarer knapt å spille 5 trekk i 5-a-side uten motstander i press. Da har vi problemer, skal vi la Riise slå innlegg fra 70 meter og håpe å treffe et eneste hode i 16-meteren? Vi må nok bare innse at Norge skal ha ekstremt med flaks for å slå de motstanderne som ikke vil frem og score som Argentina. Den halvtimen jeg så av kampen hadde Argentina til tider 7 mann innenfor 16 meteren i angrep og det var ikke på corner. Det komme vi nok aldri å se fra Norges side...

23.aug.2007 @ 12:42
Postet av: Anders

Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å få slike latterlig store overgangsmuligheter mot noen som helst lag i kvalliken til em..muuuligens mot tyrkia på ullevaal..men ellers må norge på et eller annet vis få en tidlig scoring slik at motstanderne må frem på banen..og da må vi som bengt sier sende flere fremover når muligheten byr seg...spesielt MA, og gamst må gå på flere løp inn i boksen eller rundt 16 når vi skal kontre. mot lag ikke bare kjenner til navnet carew, men også spillerens kvaliteter vil john bli pakket meget godt inn...

23.aug.2007 @ 13:36
Postet av: Maradona

Du som er så glad i å se "bak" resultatet, hva synes du om Riise,Andresen og Hæstad's spill på midtbanen? Jeg synes at de ble litt overkjørt, og det vises klart at ikke Andresen har internasjonalt tempo over seg... Når tror du Tettey har den sentrale rollen på landslaget ?

23.aug.2007 @ 13:38
Postet av: Jon

Det er ingen (inkludert hareide, resten av landslagsgutta) som forventer at JC skal være et angrep alene. Eller som står og venter på at han skal dra seg forbi 2-3 motspillere for så komme til assistanse.

23.aug.2007 @ 14:14
Postet av: Erlend

(jeg) (synes) (det) (blir) (brukt) (alt) (for) (mange) (paranteser) (i) (dine) (innlegg)(,) (Bengt)

24.aug.2007 @ 08:42
Postet av: hmm

(Enig!)

24.aug.2007 @ 13:02
Postet av: Vegårsheiing

Hyggelig å hilse på deg på Ullevål, Bengt! Setter pris på at du forfekter en mer spillende stil enn hva som vanligvis preger norsk fotball. Drillo-stilen er vel best egnet på radio eller muligens tekst-tv...
I dette tilfellet ble det jo en morsom kamp, men mer generelt lurer jeg på er hvorfor man ikke henter impulser/trenere fra ledende fotballnasjoner som Nederland, Frankrike, Spania osv? I andre idretter hvor Norge ikke aksepterer å være nr 2 som
feks ski/skøyter går det ikke så lang tid før man henter inn en Jönsson eller Kojonkoski, men i fotball ser dette ut til å sitte noe langt inne?

24.aug.2007 @ 14:04
Postet av: TOMBA

"FJELLABENE" har slått Argentina, mens de "Røde og Hvide" fikk grisebank 0-4 hjemme mot Irland. DEIJLIGT !!!!!!!!!!!!

25.aug.2007 @ 11:26
Postet av: giorgio

Angrepslokomotiv?? Ville heller kalt carew bulldoser, mannen kan jo bare sparke ballen foran seg og løpe etter som en hare. Han beherseker jo knapt en finte. Må slutte og hause opp carew, han er en middels fotballspiller med noen få øyblikk.Og har teknikk som en elefant.

25.aug.2007 @ 21:04
Postet av: giorgio

Angrepslokomotiv?? Ville heller kalt carew bulldoser, mannen kan jo bare sparke ballen foran seg og løpe etter som en hare. Han beherseker jo knapt en finte. Må slutte og hause opp carew, han er en middels fotballspiller med noen få øyblikk.Og har teknikk som en elefant.

25.aug.2007 @ 21:04

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5508257
hits