TV2Nettavisen

Høyt skum i Bergen

Av Bengt Eriksen - 20.jun.2007 @ 10:54

Lyn satte bråtebrann på rødtrøyenes banehalvdeler på Ullevaal lørdag, og Brannmennene var helt ute av stand til å slukke. Spørsmålet er om det hjalp å slukke tørsten på byen etter kampen!

Når du har tapt 0-6 skal du være særdeles forsiktig med hva du gjør og hvordan du ter deg. De Brannspillerne som dro på byen, sendte et særdeles dårlig signal til alle som følger Brann i tykt og tynt (og til omgivelsene for øvrig). Byturen fremstår som useriøs atferd. Hvis de trosset et forbud mot å gå byen, er det utilgivelig.

At Brannlaget hadde en elendig dag på jobb, er det liten tvil om. Det springende punkt er likevel: Hva gjør de får å rette det opp ved neste korsvei?

Skulle spillerne ha skammet seg på hvert sitt hotellrom, hvilket som oftest forlenger og forsterker de negative opplevelsene, snakket om de samme tingene de har snakket om før, eller gjøre noe hyggelig for å komme over den uopprettelige ydmykelsen?

Noen Brannspillere valgte det siste, har jeg skjønt. Det kan synes lettvint, omtrent som å si at man ikke bryr seg. Men det kan også ha vært noe fornuft i ufornuften. Å kople av over en pils eller to, der man tenker på noe annet, sier hverandre noen sannhetens ord og ikke graver seg ned i detaljer, kan forløse krefter. (Jeg snakker ikke om flatfyll, spying og hærverk, men om en øl eller to utenfor hotellmurene!)

Pressen omtalte saken fordi byturen representerer noe useriøst og skamløst. Men sett nå at Brann slår tilbake (som det heter) og oppnår akseptable eller gode resultater i fortsettelsen. Vil det samme pressekorpset da skrive at byturen var et sjakktrekk? Neppe. Men kan hende var byturen det som skulle til. Med tanke på alternativet, som ofte er aktiviteten fritt for å ha hotellrommets fjernkontroll, er det ikke sikkert det var så dumt. Men det vet man aldri. Alle hyller en når det går bra, uansett hva man gjør. Alle finner feil når det går dårlig. (Hvis Lyn-spillerne hadde tatt seg en tur på byen etter samme kamp (det vet jeg ingenting om), ville pressen ganske sikkert ha skrevet at de feiret seieren. Det hadde neppe blitt ansett for å være useriøst. Enda Lyn skal spille en minst like viktig kamp som Brann i dag!)

Brann lever farlig. Byturen kan treffe dem midt i trynet dersom det ikke blir seier i dagens hjemmekamp mot Aalesund. Sånn blir det når vi er så inkonsekvente i vår omtale av byturer.

Vinneren tar alt. Taperen får all dritten, og litt til. Sånn er det bare.


Kommentarer:
Postet av: Arnold Layne

Yep enig. Like greit å bevege seg litt ute og ha det trivelig over, som du seier, 1-2 øl!

20.jun.2007 @ 12:28
Postet av: galfisk

Er som du sier, et tveegget sverd det der, på ene siden er det HELVETES FYLLEFANTER og på andre siden er det AKKURAT DET DE TRENGTE FOR Å REISE SEG IGJEN. Så får vi se i kveld mot Aalesund, hva det blir til.
Pressen er en underlig skrue.

20.jun.2007 @ 12:47
URL: http://galfisk.wordpress.com
Postet av: Hansa

Men de kunne vel tatt den ølen i baren på hotellet? Når du tar taxi fra hotellet på Gardermoen til Oslo sentrum for å ta ølen der, ber du i grunn om trøbbel

20.jun.2007 @ 12:47
Postet av: EC Dahls

Hvis det var slik at de tok taxi fra Gardermoen til Oslo for de ølene, så ber de ikke bare om trøbbel. -De må i tillegg være ekstremt dumme og PR-kåte. En slik utflukt ville selv den mest naive forstå at fikk bred omtale etter fiaskokampen på Ullevaal.

20.jun.2007 @ 13:01
Postet av: Roffern

En øl eller fire etter jobb, spesielt når det har vært en tung dag på jobben, må være greit

20.jun.2007 @ 13:28
Postet av: TOMBA

Herr Eriksen....
Kan du ikke for en gangs skyld skrive hva du virkelig mener, syns du har en lei tendens til å gjemme deg bak andres utsagn og floskler. Da du på fotballekstra uttalte deg om Ijehs "slag" mot Ramovic og henviste til tidligere episoder med samme mann fikk jeg mer inntrykk av at det var en politiker som snakket enn en kommentator med sine meningers mot. Men for all del, har sansen for deg jeg, men hadde satt pris på om du hadde kommet med svar istedet for å stille spørsmål.
Vi ble kanskje litt bortskjemte med Ivar Hoff og hans DIREKTE stil, men det var som regel ingen tvil om budskapet...
Når det gjelder Brannspillerenes famøse bytur så er det i prinsippet helt feil å opptre slik uansett om de skulle vinne 10-0 mot Aalesund...

20.jun.2007 @ 13:31
Postet av: Santire

Sytnes det blir litt for mye fokus på øl i denne saken her, for det er strengt talt ikke det som kunne være det negative i denne saken, jeg tenker mer på dersom de ikke klarer å gjøre "jobben" sin som er å utføre en god treningsøkt dagen derpå. Men nå har det seg sånn at disse spillerene klarte å gjennomføre treningen uten at det var noen "skade" gjort av en liten bytur. så hvorfor i det hele tatt nevne dette? saken er forbi, no harm done! er hvertfall ikke vits å nevne øl her, fordi det har ingenting med fotball å gjøre.

20.jun.2007 @ 13:51
Postet av: Kjellien

Eg syntes hele denne saken hele tiden har vært ett fullstendig unødvendig makkverk som er skapt av pressen og kun kunne vært aktuelt i Norge, alle andre land hadde gitt en god faen i ka Brann spillerne gjorde eller ikke gjorde på fritiden etter kamp, som Brann fan driter eg hundre null i om de tok seg noen øl eller ikke. Men eg syntes at når det først skrives om denne "saken" er dette det desidert mest fornuftige som har blitt skrevet, og jeg tror vi får se ett skjerpet og tent Brann lag idag uansett. Intervjuer med roere , Kaggestad, andre trenere og andre meningsytere, helt latterlig for noen øl på en lørdagskveld av topptrente idrettsutøvere. Faen for ett dreta land.

20.jun.2007 @ 14:01
Postet av: kenny

pupper og øl og heidi sundal i kveld på ullevål
enga laget ditt eriksen

20.jun.2007 @ 14:56
Postet av: Petter

Det er uansett uprofesjonelt av så sentrale spillere i et lag å gå på byen til kl 06 dagen etter at laget er blitt ydmyket.
Det er dårlig stil i forhold til alle supportere som følger dem i tykt og tynt, bruker sparepengene på laget og fortjener at spillerne blør for dem.
Dessuten - og mest alvorlig - er det mistillit og manglende respekt for treneren.
Det er det største problemet i Brann. At spillerne ikke respekterer treneren og gjør akkurat som de vil. Og får lov til det!
Denne saken kan komme til å slå Mjelde i bakhodet når det virkelig begynner å butte for Brann.

21.jun.2007 @ 19:56
Postet av: TOMBA

Hvor er ekspertkommentatorene når det nesten har skjedd et drap i Tippeligaen???????????

26.jun.2007 @ 17:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5466760
hits