TV2Nettavisen

Tåke i Skien

Av Bengt Eriksen - 22.mai.2007 @ 12:51

Jeg har diskutert det med Arne Sandstø og Gaute Larsen, men fortsatt skjønner jeg ikke bæret av den delte trenerløsningen i Odd Grenland. Jeg skjønte heller ikke løsningen Lyn hadde før Henning Bergs tid, men nok om det. (Hvis du ikke har fått nok, kan du lese min Nettavisen-spalte om Lyn og trenerteam og sånn.)

Odd Grenland er per dato det dårligste laget i Tippeligaen. Det er hevet over tvil at noe må gjøres annerledes. Men i Tippeligaklubber er det sjeldent at noe gjøres annerledes, der er regelen at noen andre må gjøre det.

I går meldte sportssjef Hallvar Thoresen at klubbledelsen er inni en evalueringsprosess (det heter så). En veldig grundig sådan, slik at en klok, snarere enn en rask, avgjørelse fattes.

Sportssjefens utsagn var både uangripelig og intetsigende, og en gavepakke til alle som vil spekulere. Hva pleier å skje da? Kort sagt og med solid forankring i Tippeligaen: Det spekuleres, om trenerens eksistens selvfølgelig, styremedlemmene får hetta av pressehøyden, og så innkalles treneren til en prat.

Hvis dette skjer i Odd, minner det om elendig fotarbeid. Laget holdt på å rykke ned i fjor. Hva skjedde etter fjorårssesongen (det gikk jo bra)? Ingen evalueringer og prosesser? Er det de samme lederne som evaluerer og prosesserer (igjen)?

Jeg er enig med Hallvar i at en klok avgjørelse er bedre enn en rask avgjørelse. Men mye på grunn av hans ordvalg, skriker Odd Grenland nå etter en rask avgjørelse. Måtte den også bli god.


Kommentarer:
Postet av: TOM

Jeg tror ærlig talt ikke trenerløsningen er det største problemet i ODD. Det er vel knapt noen andre tippeligalag som har solgt så mange klassespillere på så kort tid som ODD. Det bør vel heller fortelle om et trenerteam som har gjort en god jobb, og en ledelse som er mer opptatt av å selge enn å ha et godt fotball-lag

22.mai.2007 @ 13:45
Postet av: Stig

Trenerspørsmålet er helt normalt å ta opp når et lag ikke leverer de forventede varene. Det gjelder i alle klubber på topplanet. Men når det gjelder situasjonen Odd har viklet seg så elegant inn i, er det nok flere som må ta et ansvar. Feks. finner jeg det merkelig når Hallvard Thoresen med sin alvorlige mine kommenterer Sandstøs og Larsen eventuelle framtid. Hva med han selv? Mulig jeg har feil, men sitter med inntrykket av at det var han -(Thoresen)- som skulle «løse» spiss-krisen i Odd. Han fant sitt «gull» i Tsjekkia ved å anbefale ledelsen å hente inn Pospech. Attpåtil som Odds dyreste spiller gjennom tidene. Og når man ser hva denne Pospech leverer på banen er det totalt ubegripelig at denne handelen er skjedd. Her er det noe riv ruskende galt. Er tsjekkeren kjøpt usett? Det er et betimelig spørsmål. Men er det sånn at Halvard Thoresen har sett Pospech spille før han anbefalte - ja da mener jeg toget har gått for Thoresens rolle i klubben. Å kjøpe en spiller som til de grader er så begrenset - i tillegg til rekordsum - ja da er det bevis godt nok på at noen ikke kan jobben sin. Kan ikke kalles venstrehåndsarbeid engang dette.

22.mai.2007 @ 14:21
Postet av: fredrik

Odd burde kvitte seg med trenerteamet.
hadde jeg vært Thoresen hadde jeg prøvd Knut Torbjørn Eggen! Enkel, men genial!

22.mai.2007 @ 17:51
Postet av: fredrik

Odd burde kvitte seg med trenerteamet.
hadde jeg vært Thoresen hadde jeg prøvd Knut Torbjørn Eggen! Enkel, men genial!
han kan skapa fred i odd sin spillestil, og ikke selger klassespillere. Nilsson nå nettopp! hva er vits? hvis odd skal få ro og spille bra fotball må de ikke selge de beste de har!

22.mai.2007 @ 17:53
Postet av: Trond

Jeg mener at styret burde gå. Virker ikke som om de følger med i det hele tatt!!!

Det samme skjedde med Larsen i Stabæk. Ledelsen solgte alle de beste spillerne..og forventet likevel at klubben skulle kjempe i toppen. Da de ikke gjorde det så fikk han sparken. Hvor DUMME kan man bli??!!
Odd vil aldri bli en topp 4 klubb når man selger alle som viser godt spill over tid og aldri erstatter dem igjen. Det har jo trenerne i Odd sagt lenge..men styret sitter på gjerdet og tvinner tommeltotter!! Ikke nok med det.. nå vil de muligens bruke millioner på å sparke trenerne ut. Bruk HUE litt og millionene på forsterkninger til sommeren. Hadde Odd gjort dette for noen år siden så kunne de kanskje vært en topp 4 klubb idag. Ledelsen sier at de trenger og selge for å overleve. HVOR?? I Adeccoligaen da eller!!?? STÅ PÅ ARNE og GAUTE!! Dere fortjener ikke dette!! Ledelsen burde snart få hue opp av sanden.
PS: Odd tar 3 poeng til mandag!!
Hilsen en optimist og Odd tilhenger uansett og for alltid.

22.mai.2007 @ 20:32
Postet av: Trond

PS. Uansett hvor inkompetent en ledelse virker.
LA DEM FÅ SITTE I FRED!! Det er en fredet rase..rart egentlig..for det finnes mange av dem landet rundt.

Bare måtte få det ut ;-D

22.mai.2007 @ 20:41
Postet av: Trond

Pospech ja.. han virker ikke som om han er veldig full av selvtillit nei....men jeg velger og tro at HT kan dette bedre enn oss og at det må være en grunn til at han kostet 5 mill.
Bare så synd at han ikke scorer nå..det trenger vi .

22.mai.2007 @ 20:44
Postet av: Trond

Endelig en fornuftig avgjørelse. Får håpe at de(styret) står for det de sier og henter forsterkninger. Og da mener jeg FORSTERKNINGER!! LYKKE TIL VIDERE ARNE OG GAUTE!!! Dette fikser dere :-D

22.mai.2007 @ 22:26
Postet av: Lars

Enig med deg i at dette er dårlig håndverk av ledelsen i Odd. Larsen og Sandstø gjør strengt tatt kun det de har gjort tidligere, og hvis ikke dette er det som trengs i Odd burde de kanskje kommet på det i vinter?
Jeg syntes det ser ut som det er tatt en beslutning i Odd på at de ønsker å spille i Adeccoligaen. Dette tror jeg fint Larsen og Sandstø kan være med på, men det virker ikke som de var med da beslutningen ble(?) tatt...

23.mai.2007 @ 12:58
URL: http://www.fotballblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5445562
hits