TV2Nettavisen

Vi valgte oss mai

Av Bengt Eriksen - 16.mai.2007 @ 09:31

I 1985 startet det bratt. Det begynte med 3-0-tap i Bergen og fortsatte med 1-1 på Bryne. Dagen før nasjonaldagen tapte vi 2-0 for Molde på regntunge Ullevaal. Det så helsvart ut før vår fjerde kamp (femte serierunde) mot Start i Kristiansand søndag 19. mai.

Hva er det for slags fjollete antrekk? Skal de feste etter dette?

Omtrent slik (men bare omtrent) ordla Vålerengas svenske trener Olle Nordin seg da jeg forlot garderoben 16. mai 1985. Tapet for Molde tynget. En fin sesongoppkjøring virket ikke å være mye verdt nå. Og så løp jeg av gårde i en russedress for å rekke en ventende buss fullastet med idioter (etter oppførselen å dømme, altså)!

Natten til 17. og selveste nasjonaldagen ble lang, travel og innholdsrik (Tryvann, luepåleggelse, russefrokost, russetog osv.). Nå ventet de faste postene: Søvn og trening.

Olle kom løpende mot meg da jeg ankom Valle 18. mai kl. 0930. Han hadde sett ungdom i russedress for første gang dagen før. Jeg fikk ikke inntrykk av at han likte det han hadde sett!

Er du klar til i morgen? spurte han. Jeg fornemmet et solid tillitsbrudd hvis jeg svarte ja hvis jeg burde ha svart nei, med de følger det kunne få.

JA, sa jeg. (Det skulle forresten ha tatt seg ut med nei.)

Søndag 19. mai kom og Start ventet oss på solrike Kristiansand stadion. Jeg traff med pasningene, så godt at det ble en og annen målgivende til Jørn Andersen. Jeg jobbet som besatt. Olle skulle ikke få ta meg på innsats og forsøk. Startvingen Matta byttet side et par ganger. Han var lite fornøyd med måten trener Karsten utøvde sin misnøye på. Det endte med at Karsten satt seg på benken. Uten å mukke.

Vi vant 7-0. Punktum. (Jørn A scoret fire.)

Mandag 20. mai var det eksamen (norskstil). Jeg skrev om selvtillit. Det gikk fint. Trolig fordi jeg kom på at jeg var i form med alt jeg hadde rukket siden 16. mai. Bekreftelser hjelper på selvtilliten, spesielt hvis man har gitt det man kan for å oppnå bekreftelsene.

Jeg velger meg april, sa forfatteren. Vi valgte oss mai i 1985. Trenden snudde fordi vi hadde bestemt oss for å vinne på Kristiansand stadion. En god innstilling var, er og forblir en god start. Det ble demonstrert da Start slo nettopp Vålerenga på Sør Arena i forrige runde.

Det er ikke for sent for noen å justere innstillingene. Men grunnlaget for morgendagen legges i dag. Ha en god nasjonaldag!


Kommentarer:
Postet av: TOM

OM Å VÆRE KLAR TIL KAMP............

Jeg ønsker ikke å henge ut noen, men det overrasker meg at sentrale spillere ikke er i form når sesongen starter. Da ser jeg bort fra eventuell skadeproblematikk.
Det er vel trenerens oppgave å sørge for at spillerne er "der" når det gjelder.
Det man ser er at de "sentrale" spillerne får tillit selv om de åpenbart ikke er i form mens de som sitter på benken(Ungdommene)må prestere med en gang de får sjansen, ellers er det rett ut.

Du har i en tidligere blogg skrevet om de "nye" trenerne Tørum/Myhre ved eventuell motgang.
Det er klart ikke enkelt for Myhre når kun Wæhler, Fredheim Holm? og tildels Berre har fungert hittil. MEN HVEM'S ANSVAR ER DET???

Man ser det samme i RBK, hvor Tørum virrer rundt i sin leten etter hva? De gode relasjonene? samhandlingen? Nei, det største problemet her er også tydelig. Etablerte spillere er ikke i form !!!
HVEM SITT ANSVAR ER DET???
I RBK er det i tillegg kommet inn et forstyrrende element. Knut Thorbjørn Eggen, den farlige inntrengeren på Tørum's revir. Farlig fordi han har trenerbakgrunn og kanskje kan noe som ikke Tørum kan. Skummelt?
Kjære Tørum, det er et ordtak som sier: den dagen du tror du er ferdig utlært er du ikke utlært, men ferdig...

Hos Mjelde etterlyses alternativer når spillet som tydeligvis er bygd opp rundt Martin Andresen ikke fungerer, fordi MA ikke presterer på det nivået vi vet han kan...

Ha en hyggelig feiring, både i dag og i morgen.

16.mai.2007 @ 11:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5440736
hits