TV2Nettavisen

Unoter på Gamle Gress

Av Bengt Eriksen - 04.mai.2007 @ 12:30
Det er ikke lenge før gresset er grønnere et annet sted i Drammen enn på Marienlyst. I mellomtiden skal Godset være best på Gamle Gress.

Seieren over Odd Grenland i første hjemmekamp var viktig. Å spille uavgjort mot LSK i den andre hjemmekampen var sterkt (10 mot 11 i ca. 80 minutter). Utrusingen til Espen Johnsen mot Odd var komisk. Unnfallenheten hans ved baklengsmålet i LSK-kampen var ikke mye bedre.

I fotball dreier det seg om å gjøre lagkameratene gode. Det kan gjøres på to måter: 1) Spille dem gode (utnytte det de mestrer best). 2) Unngå å spille dem dårlige (unngå situasjoner de ikke mestrer).

Mot LSK kunne og burde midtstopper Ronny Deila ha avverget situasjonen. Han trodde at Johnsen skulle gripe inn, men en midtstopper har ingenting med å tro i slike situasjoner. Deila skulle feid ballen vekk (i verste fall i Drammenselva). Spesielt når vi tenker på at Deila også var involvert i situasjonen som førte til baklengsmålet mot Odd.

På Ullevaal forrige helg fikk Vålerenga sin største sjanse forært av Godset. Et tilbakespill til Johnsen bidro sterkt til det. Johnsen sørget selv for å redde skuddet til Rune Lange. (Siden slike redninger er det Johnsen kan best, kan det hevdes at det er i tråd med 1) ovenfor, men det blir vel litt sært!)

Hele fotballverdenen vet at tilbakespill til Johnsen er å bryte med 2) ovenfor. Daværende RBK-er Erik Hoftun gjorde det en rekke ganger i en Royal League-kamp på Ullevaal for noen år siden. Det var dumt da, og det er dumt nå. Selvtilliten til Johnsen synker som en stein når utspillet havner andre steder enn der han hadde tenkt, og faren for baklengs er overhengende.

Det feiler ikke Gamle Gress noe. Det er en flott sang om Godset og Marienlyst. Mot LSK var gressmatta ujevn. Kan hende er den ujevn også mot Lyn søndag. Ujevn bane til tross, jeg tror Godset har mest å hente på å luke vekk unotene i forsvarsspillet.

Kommentarer:
Postet av: Anders

Jeg vil gjerne kommentere påstanden om at Deila skal klarere i den aktuelle situasjonen.
Hva hvis Espen Johnsen har gitt klar beskjed om at keeper har ballen ???
Kan ikke noen gi klar beskjed om at ved duell mellom forsvarer og motspiller så skal keeperen holde seg på streken.Dette tror jeg hadde gjort hverdagen noe enklere for Espen Johnsen da han åpenbart ikke har sin styrke i feltet eller med føttene.
Registrerte at kommentatorer ga voldsom kritikk til forsvarer ved Rooneys scoring (3-2)
Mot Milan. Jeg syns også at forsvarer er for langt borte fra Rooney i denne situasjonen men det virker også som han "gir bort" nærmeste hjørne til Rooney. Dette bør en keeper av Dida's kaliber forstå. Etter min mening elendig keeperspill selv om det var et flott skudd "i steget".
Tilbake til nevnte Johnsen, når han kan konsentrere seg om strekarbeidet så er han en av de beste i landet.......

04.mai.2007 @ 17:44
Postet av: Ø

Ja men Bengt Eriksen, for oss som var på stadion hørte man klart og tydelig at Espen Johnsen skrek "harn". Det var derfor Deila ikke handlet. Så i den situasjonen må man rett og slett skylde på Johnsen.

05.mai.2007 @ 12:07
Postet av: bengt

hej!

05.mai.2007 @ 18:44
Postet av: Finn

2x luking
Når det gjelder det begredelige gresset, så satser vi på at Greenkeeperne tydder tuer av veien til 16 mai:
http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070510/SPORT/105100367/1099/NYHET
Når det gjelder vår bakre firer: Du så selv G. Andersen, R. Deila, A Aas og S. Fazlagic i går. Her skal det ikke lukes noen ting!

14.mai.2007 @ 09:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5430028
hits