TV2Nettavisen

No swearing, please!

Av Bengt Eriksen - 17.apr.2007 @ 13:17

Salig Brian Clough hadde fått satt opp et skilt på City Ground, hjemmebanen til Nottingham Forest, med følgende tekst: Gentlemen. No swearing, please!

Det nevnes fordi jeg er brennsikker på at respekten tapte i helgens Tippeligarunde. Jeg tenker først og fremst på enkeltes selvrespekt.

Du kan ikke forlange respekt eller tillit. Du får stort sett som du fortjener i kraft av egen oppførsel. Og det hjelper ikke å gjemme seg bak det feiende flotte ordet engasjement.

Eksemplene var mange i helgen. Tom Nordlies Hold kjeft ?a, for faen var klart og tydelig, men det var vel det hele. Noen ganger er form avgjørende. I hvert fall må ikke formen stå i veien for budskapet. Clough fikk det til med et skilt. Tom må øve mer. (Til orientering: Clough var ikke akkurat prototypen på stilleste gutt på sovesalen.)

Jeg har skrevet om Cloughs oppfordring en gang før, i en Dagbladspalte dagen før Norway Cup i 2001. Jeg har sett for mange brølaper på Ekeberg opp gjennom årene, og det er like uelegant og respektløst hver gang. Verst er det når voksne menn oppfører seg som premenstruelle, frustrerte fruer ? i et desperat forsøk på å oppnå noe fordelaktig. Hallo, liksom!

Kommentarer får jeg tåle, men please, gentlemen, no swearing!


Kommentarer:
Postet av: The Gambler

Noen som vet om en oddsleverandør på nettet som tar imot spill på når Tom Nordlie får sparken? Får jeg over 3 i odds på "i løpet av inneværende sesong" er jeg klar for å spille hardt. Virker som Nordlie har fått så mange klapp på skuldra både verbalt og fysisk i løpet av sesongoppkjøringen at han anser seg selv å ha fått immunitet mot forventninger om vanlig folkeskikk.

17.apr.2007 @ 14:28
Postet av: Tor Arne Ytterdahl

Hei, er helt enig med deg Bengt.
Norli bør kunne begrense sitt "engasjement" så pass at ikke kraft uttrykkene hans blir det som preger kamp og sending.
jeg tror nok også at signal effekten her kan bli negativ i forhold til andre, så dette bør Norli jobbe med. ellers får de andre i støtte ap. i LSK lage ett sklt til han også.

17.apr.2007 @ 14:31
Postet av: TOMBA ARENDAL

Helt enig Bengt.
Dette var et skudd langt over fra Tom Nordli.
Dette var vel det klareste røde kortet vi har sett på lenge.
At Nordli reagerer på at hans spillere lar seg provosere til slike handlinger av motspiller bør han vel strengt tatt ta opp på kammerset.
Spennende å se om Fjørtoft fortsetter å nikke.
Forresten han gjør vel det hvis han får beskjed om det av Per Berg.

17.apr.2007 @ 14:54
Postet av: Arild Engebretsen

Nei la oss få bort engasjementet, og fei bort lidenskapen i samme slengen. La oss få steriotypene tilbake slik at vi slipper engasjerte folk som Tom Nordlie. HAHA
Problemet er jo at når tv2 ser Tom N gå mot dommeren legger kameramanne og lydmann på spreng og stikker de mic`n opp i en situasjon de ikke burde vært i...om ikke vi skal tåle litt bannskap da for helvete...

17.apr.2007 @ 14:54
Postet av: Banning!

Jeg er helt enig med Bengt. det er en voldsom uting med all denne banningen på fotballbaner. Hva er poenget å skrike ut navn på kjønnsorganer hvis man bommer på mål. Eller skrike etter motspillere om de er sinnsyk, dum, eller andre verre ting. Jeg er fotballdommer og hører dette hele tiden. Du må ha helt andre evner enn å kunne sparke en lærkule for å avgjøre om jeg er sinnsyk. så jeg tror jeg stoler mer på en psykolog enn en pubertert fotballspiller.

Espen

17.apr.2007 @ 15:02
Postet av: Per

Det overrasker meg ikke veldig at Nordlie oppfører seg på denne måten, men det er jo litt merkelig at en såppas rutinert trener bruker så mye energi på ting han ikke får gjort noe med. Det er lov å si vise at man er uenig, men det får være grenser. Nordle har et voldsomt engasjement og det liker jeg, men han burde klare å styre engasjemanet sitt mot områder som han kan gjøre noe med. Kan ikke se at dette utbruddet gagner LSK på noen som helst positiv måte.

17.apr.2007 @ 15:37
Postet av: En som er enig

Helt enig med deg Bengt. Lurer på om fotball er den eneste sporten hvor voksne mannfolk må skrike, banne og skjelle ut sine spillere for å få de til å lykkes. Det er i allefall slik en del trenere tror det er. Ellers i samfunnet er logisk argumentering den beste måten og overtale noen til å tro på det man selv mener og tror. Hvor logisk er man med en puls opp mot maxpulsen, og et lydnivå man ellers bare opplever på konserter? Noen kaller dette engasjement, jeg kaller det idioti. Tror i allefall ikke Tom Nordlie klarer å skaffe seg noe goodwill på den måten. Bra innlegg Bengt.

17.apr.2007 @ 15:39
Postet av: john ekelund

Jeg synes Tom Nordlie burde straffes for den dårlige og lite forbildeaktige oppførselen han viste etter kampen mot Odd. Alt annet ville være tåpelig. I store internasjonale ligaer, slik som Premier League, kan managerne bli straffet for den minste lille ting og de må stadig forklare seg for FA. Jeg mener at når en trener ber dommeren om å holde kjeft og rett etterpå kaller en av motstanderens spillere for en jævla idiot, da har det godt for langt. Hva synes du, Bengt Eriksen?

17.apr.2007 @ 16:31
Postet av: john ekelund

Jeg synes Tom Nordlie burde straffes for den dårlige og lite forbildeaktige oppførselen han viste etter kampen mot Odd. Alt annet ville være tåpelig. I store internasjonale ligaer, slik som Premier League, kan managerne bli straffet for den minste lille ting og de må stadig forklare seg for FA. Jeg mener at når en trener ber dommeren om å holde kjeft og rett etterpå kaller en av motstanderens spillere for en jævla idiot, da har det godt for langt. Hva synes du, Bengt Eriksen?

17.apr.2007 @ 16:31
Postet av: Will I. Nickersen

Enig Bengt, fotballedere må bli mer proffe i forhold til sine rammebetingelser (f. eks. Norges fotballforbund). En eliteserieklubb må kunne sammenlignes med en mellomstor bedrift, hvor lederne skal gå foran som gode eksempler. Vi må huske på de tusener av barn og ungdom som ser opp til sine fotballidoler (også voksne trenere), og det blir det ikke så lett å skape holdninger og argumentere med folkeskikk når de voksne er "loose canons" og kan tillate seg det meste.
Engasjement er ikke det samme som raseriutbrudd eller trakassering. Noen må trene på kondis, samhandling og teknikk, mens andre må trene på sinnekontroll og språkbruk.

17.apr.2007 @ 16:36
Postet av: Runar N

Jeg er helt enig med Bengt Eriksen i veldig mye - også dette. Han virker å være en fornuftig sammenskrudd person med hodet på rett plass - og han har, i motsetning til mange andre på TV, sørget for at hjernen er tilkoblet før munnen åpnes (eller ordene skrives). De fleste har noe å lære av han. Så til temaet. For noen år siden ble det innført 2 minutters utvisning for høylytt banning i handball (dessverre har regelen forsvunnet igjen) - men man burde f.eks innføre gult kort om dommertrioen oppserverer banning enten mot dommer, med- eller motspillere eller rett og slett høylytt banning i løse luften fordi man er misfornøyd med egen eller andres prestasjon. Begynner man å bestraffe dette, så får man bukt med det før eller siden...

17.apr.2007 @ 20:27
Postet av: Nino

Her det tydligvis ikke mange som har spillt fotball selv. Selvfølgelig blir du forbanna når dommern hele kampen blåser imot laget du er trener for, eller laget du spiller for. I kampen Odd-LSK så var det ikke kun den ene situasjonen Nordlie var forbanna over. Var en situasjon hvor Riise var på vei gjennom helt alene og blir klart holdt, og hverken linjemann eller dommer gjør noe. Da skjønner jeg at det kan koke oppi hue på en trener.

Tv2 VET hvordan Nordlie er, og de lager god tv ut av Nordlie. I alle de videoene før seriestart som har gått på tv2 sport så er Tom Nordlie tatt med hvor han setter fingern mot tinningen og vrir den rundt og lager grimaser. Det er sånn han er og takk for at vi har sånne trenere. Jeg vil heller ha Tom Nordlie enn han tafatte rolige svensken som var i Viking ifjor.

Hvorfor lager ikke tv2 en sak ut av hver gang Martin Andresen klikker utpå banen og skal leke dommer og dele ut kort til alle sammen, eller ta strupetak og gi dem "blodpupp"??? Greit at den taklinga til han i Stabæk ifjor mot Eirik Bakke var stygg, men hvorfor skal Martin Andresen komme og ta igjen og klype mannen på brystvortene? Ble det noe sak ut av det? Nei, for han er Brann-spiller. men Tom Nordlie skal de ta, akkurat som med Uwe Rösler ifjor!

17.apr.2007 @ 20:28
Postet av: stig

Kan du vente noe annet av fotballfolket som systematisk de siste årene har tappet seg selv for alt som heter intelektuell kapital. De to siste gjenværende Eggen og Høgmo forsvant ut i fjor. Fotballen har da noen grense tilfeller som Soler og Hareide - men dessverre for disse er de mer produkt av sin proffkarriere enn sin utdannelse. Ett udiskutabelt bevis i så måte:
med Drillo som landslagssjef lå vi på 4 plass på FIFA rankingen - vi vil aldri noen gang komme dit igjen om trenden med gamle proffvrak "som skal spella langs bakken" fortsetter. Men dette vil de nok aldri skjønne sjøl.

18.apr.2007 @ 09:18
Postet av: Øyvind

Undres over hvordan Eriksen oppfordrer oss alle til å være gentlemen og samtidig sammenligner denne oppføreselen, som han så tydelig ikke er fornøyd, men premenstruelle kvinner. Er slike sammenligninger så veldig gentlemenaktig da?

18.apr.2007 @ 09:33
Postet av: Bolla

Norsk tippeliga blir som en skikkelig smågutteliga, når tom nordli kommer hoppende mot dommeren i joggedress etter kampslutt, og kjefter han huden full..flaut for norsk fotball! Norge må også være det eneste landet i verden der dommerne nærmest må holde pressekonferanse etter hver kamp for å forklare sine avgjørelser. patetisk å se på

18.apr.2007 @ 10:47
Postet av: Harald S

Ja, forsiktig med munnbruken, uten å ta bort engasjementet. Helt enig.

Men, du har en kjepphest som jeg har fått sansen for: Muroppstilling ved frispark. Fortsett å vise gode eksempler på dette! Tross alt, hva i alle dager skal man med mur ved frispark fra 30 meter??

19.apr.2007 @ 00:05
Postet av: Tomba Arendal..

Etter å ha snakket med presten, så angrer jeg, og har søkt om tilgivelse for løgnaktighet og håpløse personkarakteristikker, som egentlig sier mer om meg selv, enn de jeg har forsøkt å rakke ned.

Beklager, Bengt! (Fint å være på fornavn)

19.apr.2007 @ 13:37

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5414953
hits