TV2Nettavisen

Mer enn livet ...

Av Bengt Eriksen - 11.apr.2007 @ 11:47

?Dess tidligere vi kommer på etterskudd, dess bedre tid har vi på å ta igjen det forsømte,? var parolen til en av mine studiekompiser. Men det skal Carsten ha, han var ekstremt flink til å hente seg inn igjen.

Hvert år blir jeg minnet om Carsten. Moralen i parolen hans var nemlig ikke å gi blanke i starten (han gav aldri blanke i noe), men å leve med en dårlig start uten å dvele for lenge ved den. Selvplaging var ikke noe for Carsten (det bør det ikke være for tøffe fotballspillere heller!). Han fant faglig støtte for det allerede på de første sidene i økonomiboka; sunk cost, sto det, hvilket er det samme som spilt melk. Og slikt bør man som kjent ikke bruke tid på å gråte over!

Ingen i Tippeligaen eller Adeccoligaen mistet alt håp i den innledende runden. Ikke i år heller. Selv ikke den skjøreste og mest destruktive supporteren mister alt håp etter én av 26/30 serierunder. Det går ikke an. Det går heller ikke an å trekke for bastante konklusjoner etter seriepremieren.

Men: Det går an å juble over at det ble scoret 19 mål i første Tippeligarunde i år mot 12 i fjor og at fire 0?0-kamper i seriepremieren i fjor ble til NULL i år. Fjorårssnittet på 2,86 scoringer er det nest dårligste siden det ble innført 182 kamper (1995). Jeg tror ikke jeg er alene om å ville ha snittet over 3,5 igjen! Et høyt scoringssnitt kan være et uttrykk for manglende forsvarsferdigheter, men det er i hvert fall et tegn på angrepsvilje. Og med viljen intakt, er det ikke grenser for hva vi kan utvikle av angrepsferdigheter. Det vil ikke minst komme vårt kjære landslag til gode.

Jeg venter noen runder med å kladde ned noe om tendensene i Tippeligaen 2007. I mellomtiden skal jeg skrive om noe annet. Ventetiden er som kjent over. Det har Frode Grytten skrevet.

Henrik Ibsen skrev noe annet, blant annet: Mer enn livet, mine herrer, er en drøm som ei fikk liv.

Drøm i vei. Dommen faller ikke før 4. november.


Kommentarer:
Postet av: Sturle

Hei
Dette er ingen komentar til bloggen din. Har stor respekt for deg og synes du er en av få fotball kritikere som virkelig har peiling. Men før Stabæk-Brann kampen omtalte du Torstein Helstad som en typisk target man å en spiss som er god på hode... Dette vil jeg si er en skikkelig skivebom. Helstad er kanskje en av de dårligste spissene i hele eliteserien på hode. Og er ikke en spiss som er god med mann i ryggen. Target man er en spiss som er god å holde på ballen, sterk med mann i ryggen og er god på hode. Kanskje du er uenig i det?
Og dette kommer fra en Brann fan.

11.apr.2007 @ 12:21
Postet av: Bengt

Gode Sturle. Takk for kommentar. Jeg gir deg rett. Og din beskrivelse av en target man er forbilledlig.

11.apr.2007 @ 12:35
Postet av: Anders

3.5 er veldig høyt og mer enn uttrykk for angrepsvilje er det ett uttrykk for kollapser. At lag skal gå fra 6-1 til 1-7 i neste kamp er ikke noe å kige etter. Fotballen er blitt mer profesjonell og slike klovneresultater vil vi nok se færre av i fremtiden, angrepsvillighet eller ikke.

Selv i en angrepsvillig liga som den nederlandske æresdivisjonen ligger snittet på 3 eller rett i underkant. De aller fleste ligaer i europa ligger på 2.5-3.0 og der blir nok Tippeligaen også å finne i årene som kommer.

11.apr.2007 @ 12:40
Postet av: Runar

Hei Bengt.
Vil bare rose deg for alt du står for. Hver gang jeg hører deg på tv, må jeg bare skru opp. Alle dine meninger, og din fotballfilosofi er helt lik mine tanker og meninger innen fotball. eks. dette med "mur av gammel vane" og dine angrepsegenskaper. Jeg studerer selv til å en dag oppfylle drømmen med å bli fotballtrener, mye takket være deg. Du er rettå slett helten min.

Runar E.

11.apr.2007 @ 15:17
Postet av: Nino

Hei Bengt.

I år vinner vi det gullet vi skulle hatt ifjor..;) Moro med så mye fotball på tv som det er hos dere i tv2, og jeg har selvfølgelig skaffet meg tv2sport.

Hilsen eks-Godlia

11.apr.2007 @ 18:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5370083
hits