TV2Nettavisen

? Jævla bygutt!

Av Bengt Eriksen - 11.mai.2006 @ 11:45
Transportetapper, kaller vi dem. Det er tilsynelatende noe som bare skal gjennomføres. Men bare tilsynelatende. Det vet alle tippeligaspillere som har røket ut av cupens første runde.

 

På den andre banehalvdelen står det andre- og tredjedivisjonsspillere som er glødende opptatt av å ta skalpen på de nasjonale fotballkjendisene. Noen av dem står i fare for å slå ut favorittlaget sitt!

 

Tippeligaspillere har – naturlig nok – bedre ferdigheter enn dem som holder på to og tre hyller lavere. Førstnevnte har bedre ferdigheter i et høyere tempo. Problemene melder seg når elitespillerne firer på tempokravene. Da henger selv en gammel lokalhelt med i svingene. Da er det bare viljen som avgjør, og den pleier å være høyest hos spillerne i de laveste divisjonene (pussig!).

 

76–9 sto det da jeg kikket på FXT.no i morges. Suveren målforskjell i favør av proffene. Brann knep riktig nok bare en 1–0-seier, men seier er da også det viktigste. For Tippeligalag, med en ekstremt kamptett mai, må man spare på kreftene i transportetapper. Kjapt ut av startblokkene for å ta en komfortabel ledelse, for dernest å fade ut. Alt annet er slitsomt og dønn ubehagelig.

 

Vålerenga gikk tidlig i teten da de ble seriemestere i 1983. Cupfinale ble det også (tap for Moss). Men det så beksvart ut i første runde-kampen på Trasopbanen. Oppsal ledet 2–0 etter førsteomgang, og det var ikke et mål for lite. I pausen var det en særdeles arg svensk trener i VIF-garderoben. Etter en lang tenkepause, nøyde Gunder Bengtsson seg med å si følgende fem ord (fritt etter hukommelsen): Er det dette dere vil? (Nåde den som svarte med bare to bokstaver!)

 

VIF vant til slutt 3–2. Egil ”Snapper’n” Johansen spilte den kampen for Vålerenga. Over 20 år senere spilte han for Bøler da de holdt på å slå ut Tippeligalaget FFK på Haraløkka (Bøler scoret fra egen banehalvdel).

 

Jeg har spilt noen første runde-kamper for Vålerenga. Med mindre jeg har fortrengt det, kan jeg ikke huske at vi noen gang gikk ut i første runde. Men jeg husker godt at vi slet. 2–1 mot Bjørkelangen i første runde i 1985 var nok ikke av våre beste kamper det året, men vi kom oss da videre (også da til cupfinalen, faktisk; 4–1-tap for LSKs André Krogsæter!). Ja ikke bare slet vi; da jeg skulle ta innkast, kjente jeg et smell i leggen. Det var en eldre herre med hatt og frakk som benyttet anledningen til å sende oss oslogutter en bygdehilsen: – Jævla bygutt, hørte jeg, og så smekket han paraplyen i leggen min!

 

By og land, én fotballfamilie (tross alt), små klubbers mulighet, engasjement, vafler av de hyggelige damene og litt kjeft av en lokalpatriot, er noen av ingrediensene i den norske cupen. Det er tradisjoner det er vel verdt å ta vare på.


Kommentarer:
Postet av: ?

E det lov å slenge inn spørsmål her?

11.mai.2006 @ 18:28
Postet av: ?

håper brann vinar heile dritæn

28.mai.2006 @ 18:55
Postet av: ?

håper brann vinar heile dritæn

28.mai.2006 @ 18:55
Postet av: Gundersen

Hvorfor reagerer ikke dommerne mer på Martin Andresens stygge spill?? Er mannen fredet i Tippeligaen?? Reagerer sterkt på at han slapp unna med kort mot Lyn. Er helt enig med Arild Stavrum da han kalte Martin en grisespiller for det er akkuratt det han er:(

02.jun.2006 @ 15:16
Postet av: Nydal

Helt enig med Gundersen! For en tid tilbake gikk det et innslag på nyhetene og sporten utallige ganger, der andresen sa: "Nei hehe, jeg er ingen bølle, tvert imot!".
Men man trenger bare å svitsje innom en brann-kamp i 5 sekunder for å se den sympatiske landslagskapteinen kjefte eller slåss med mot- og medspiller!

03.jul.2006 @ 15:20
Postet av: Thomas Olsen

Jeg leste dagens artikkel i Stavanger Aftenblad hvor innledningen lyder som følger: "Der Rosenborg tidligere konsekvent inkluderte midtbanen i angrepsoppbyggingen, vil høstens RBK oftere slå langt mot spiss. Men helt «Drillo» blir det ikke"
Kommentar: Fotballeksperter uttaler seg ofte om de individuelle fotballferdighetene til norske fotballspillere. Som er for lite utviklet sammenlignet med de en finner på internasjonale fotballarenaer. Og nå skal Rosenborg, som til nå har vært norges representant nr. 1 for klubbfotballen i utlandet, legge om til en mer drilloinspirert fotball. Hvordan skal en da utvikle fotballferdighetene til hver enkelt spiller når ballen skal poles opp på motstanderens halvdel?? En slik type fotball vil ikke være med på å bringe norsk landslagsfotball videre! Tvert imot! Det vil være som å grave sin egen grav!

Svenskene har vist at det går ann å hevde seg i internasjonal fotball med spill langs bakken! Dessuten høyner det underholdningsverdien! Langpasningsspillet blir for stereotypt og kjedelig. Dessuten beror det mer på tilfeldigheter hvorvidt en klarer å skape sjanser!

Begrav drillostilen en gang for alle!!

05.jul.2006 @ 13:34
Postet av: ?

DILDO-

28.sep.2006 @ 17:48

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1260613
hits