TV2Nettavisen

Litt av en Pall!

Av Bengt Eriksen - 09.jun.2006 @ 11:10
Jeg er i Berlin. Om få timer starter vm. Likevel vil jeg skrive om Stabæks Veigar Pall Gunnarsson. Igjen. Det har sine grunner.

Hans ferdigheter representerer noe av det beste fra Tippeligaen hittil i år. Det er ferdigheter jeg håper vil prege det nært forestående vm i fotball – og de gjenstående kampene i Tippeligaen. Jeg tenker på angrepsferdigheter. Jeg lever godt med et skrudd frispark eller to fra Beckham, Carlos og hva de nå heter, men jeg har ikke kommet til Tyskland for å få servert cornervarianter på en seng av massiv luftstyrke. Jeg har fått en god dose av det fra hjemlig serie. Det, og angrep som er infisert av overgangshysteriske trenere og spillere. Det må da gå an å tenke seg om og se seg for før alt og alle skal haste fremover i såkalte overganger hver gang – og med en gang – ballen vinnes!

I fjorårets Confederations Cup (prøve-vm) ble det i snitt scoret 3,5 mål per kamp. Det ble en oppvisning i strålende angrepsspill – av spillere som er vokst opp der angrepsviljen og angrepsklokskapen stimuleres mer og prioriteres høyere enn den kollektive pressehøyden. Hittil i årets Tippeliga, er det scoret 2,38 mål i snitt per kamp. Det er det laveste scoringssnittet siden 1991 (2,61). (For ordens skyld: Tidligere år er årssnitt.)

Jeg kan ikke påstå at norske klubblag er blitt dårligere til å angripe uten å tenke over om forsvarsspillet er blitt bedre. Det kan også tenkes – i vår verden med moteriktige ord og uttrykk i fotballen, der vi bortforklarer mer enn vi forklarer – at det "bare" er avslutningsferdighetene som er for dårlige – ikke angrepene som sådan.

Men i påvente av at statistikere og grundigere forståsegpåere enn meg gjør seg ferdig med avhandlingene sine, drister jeg meg til å mene at angrepsferdighetene er mangelfullt utviklet. Det er her Veigar Pall Gunnarsson kommer inn. Han har fremstått som en eksponent for utsøkt angrepsforståelse (taktiske ferdigheter), blendende teknikk, godt overblikk, lure skudd, gode finter og driblinger samt geniale stikkballer og mange scoringer. Han smyger rundt som en katt, og finner alltid en ledig plass som gir ham de tiendedelene med ro som trengs for å utføre en handling med kvalitet. Han har scoret 7 av Stabæks 13 mål. I tillegg har han 2 såkalte assists, hvilket betyr at han har vært hovedrolleinnehaver eller birolleinnehaver ved 69 prosent av Stabæks scoringer.

Vi snakker om litt av en Pall. Måtte det beste angrepslaget vinne vm.


Kommentarer:
Postet av: Svein Erik Pettersen

Veigar Pall Gunnarson var banens dårligste spiller i Parken i går, når Stabæk slo Kolstad ut av cupen etter en småheldig 1-0 seier. Han virket helt uinteressert i å prestere, klaget og bar seg etter hver duell, og ble kledd fullstendig naken av en brannmann fra Trondheim og en student fra Melhus.

Enig i det du skriver om guttens fotballsforståelse, overblikk og særlig de smarte skuddvalgene han gjør, men slik han framstod på Kolstad i går, virker han å være en spiller som bare "tar i" når det passer ham selv - hvilket er den typen fotballspillere jeg misliker mest av alt. Jeg ser jo at kontrasten blir stor fra å møte Vålerenga på Nadderud til å møte Kolstad i Parken foran 600 sjeler, men i går kunne det faktisk gått virkelig galt for Stabæk.

Unge Eriksen er jo kjent for å like denne typen fotballspillere. Tenker da først og fremst på dine utsagn om Daniel Braaten. Alle har vi sett hva han kan gjøre med en ball, og at han bortimot på egen hånd kan snu utfallet av en fotballkamp. Problemet er ikke at han er sensasjonelt god i hver femte kamp, men at han oppfører seg som en søvngjenger i de fire øvrige. ;)

09.jun.2006 @ 14:48
Postet av: Eddie

Gode spillere vet når og hvor de skal bruke kreftene. En spiss skal ikke jobbe utrettelig, da vil han ikke kunne prestere 100% når maålsjansen byr seg og spissen må være fokusert, og da kan man ikke være helt utslitt fordi man har jobbet over hele banen. En spiller som Veigar, kan være usynlig i store deler av omgangen, for så å plutselig eksplodere.

09.jun.2006 @ 15:13
Postet av: Stabæk alltid uansett!

Svein Erik, Svein Erik. Det kan jo kanskje ha noe med at stabæk fikk en dag mindre restitusjon etter tippeligakampen. hvis du ikke har fått med deg det. en kan ikke bare skylde på at stabæk fikk en dag mindre hvile, det er ikke god nok grunn, men det har faktisk noe å si med tanke på at Stabæk har en meget tynn spillerstall. uansett så er veigar helt klart en klassespiller uten like. det er jo en grunn til at han er tippeligaens toppscorer. ikke bare det at han scorer flest mål, men han gjør det også på en slik elegant god teknisk utført måte. Go Veigar go go go!

09.jun.2006 @ 16:04
Postet av: Bengt

Du er ei oppblåst klyse Svein Erik Pettersen

09.jun.2006 @ 20:46
Postet av: Kim Hjelvik

Herlig Bengt!!! Helt enig i alt du mener og sier!! Maken til god fotballekspert må man lete lenge etter...! Bare din tilstedeværelse i studioet til tv2, gjør det til en helaften... Det kommer så mye klokt ut av deg. Du kan (etter min mening) mest om fotball av alle jeg har sett... Jeg blir forbauset over hva du klarer å få med deg, hvordan du analyserer kamper og alt du gjør.. Keep up the good work...! Det forresten en estetisk nytelse å lese dine innlegg...

12.jun.2006 @ 17:49
Postet av: Tegström

For en Pall ja, men det jeg må komme med er, Tegström(Tegan) han er en klassespiller, som er MINST like god som Gunnarsson! Han ligger bare et mål bak Gunnarsson, og scoringene har han kjempet for og LØPT ikke minst, UTROLIG mye for...!! Han har ikke kommet med noen assist ennå, men det er fordi han ligger alltid på topp aleine og venter som en sulten ulv på ballen. Vi har sett hvor farlig han er når Fredrik Thorsen spiller ballen oppover mot 16 metern, han har løpt Espen Hoff og Elrich i senk, og to Lillestrøm forsvarere... Så jeg vil si, at det ville ikke være så dumt å ha en knapp på Tegström!! Jeg kunne dratt fram mange fler fra SF som har kommet denne sesongen og bemerket seg STERKT allerede fra første kamp. Knarvik, Kjølner, Førsund(han har vært der 2 sesonger da på lån fra VIF), Andersson, Tobiasen, Zanetti, Mjelde, Arkivuo. SF har ikke vært dumme med sine innkjøp, eneste missen var vel spissen Josef Miso som nå drar hjem igjen, han klarte ikke å tilpasse seg den norske spillestilen og ble enig med klubbledelsen om å dra hjem igjen. Men det ekke dårlig å ligge på 5. plass med like mange poeng som 3. plassen når vi går inn for høst sesongen, men vi har alle visst at det har ligget i SF for de har vært nærme opprykk 4 ganger! Den ene gangen skulle de rykket opp, men en litt skjelven dommer mot VIF klanen orket ikke presset. Dere dømte SF rett ned igjen til Adeccoligaen, men vi får nå se SF vil ikke gi seg før sesongen er over det er SIKKERT !!

VI ER BLÅ !

12.jun.2006 @ 20:59
Postet av: Einar

Ta det rolig nå, Tegstrøm-fan.
Visst hat Tegström og Sandefjord vært gode, men glem nå ikke at de har hatt litt flaks (tenker på 2-0 seieren H mot FFK og 2-1 seieren B mot LSK spesielt), og ligger bare noen få poeng over direkte nedrykksplass som resten av TL gjør.
Vi ikke være enda en som bare dømmer et opprykksplag nord og ned, slik jeg som FFK-supporter har opplevd de siste 3 sesonger, men Sandefjord må passe seg mye og fortsette med godt arbeid og litt flaks for å berge plassen. All ære til Stabæk og Sandefjord for det de har gjort hittil, men fansen deres må ikke ta av; se også nedover på tabellen.
Lykke til :)

15.jun.2006 @ 17:26
Postet av: Blaa

Bengt Eriksen, VI DIGGER DEG!

Endelig en fotballekspert som lever opp til sitt navn. Endelig en fotballekspert som ikke dømmer stabæk bort og vekk uansett hva vi gjør. Endelig en som ikke er født med det samme stabæk-hatet som diverse andre "eksperter". På tide at man fikk en fotballekspert som vet hva han snakker om, skjønner fotball og vet hvordan fotball skal spilles. Keep up the good work!

16.jun.2006 @ 01:25
Postet av: Haakon

Bengt Eriksen er den fotballeksperten i Norge med best peiling

19.jun.2006 @ 12:44
Postet av: yakob

hei Bengt du har en sykt sans for veigar pall gunnarsson ,det liker jeg. Bengt du må være mannen med mest peil om tippeligaen i øyeblikket men du må komme på oppsal team92 sin trening da, bengt pliis du har sikkert mye råd å gi du kan jo sjekke siden vår www.oppsalteam92.com

01.sep.2006 @ 22:03
URL: http://www.oppsalteam92.com
Postet av: jau

jau

17.apr.2007 @ 15:51

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1433471
hits