TV2Nettavisen

Forbilledlig, Stabæk

Av Bengt Eriksen - 05.mai.2006 @ 14:14
Frekt, variert og balansert. Stabæks angrepsspill mot Rosenborg var en fryd for øyet og balsam for fotballsjelen.

Jeg går på fotballkamp med håp om å se feiende flott angrepsspill. Jeg blir ofte skuffet. Oftest fordi lagene ikke vil angripe. Rosenborg har villet angripe i årevis. I årevis har jeg kost meg når jeg har sett trønderne i aksjon.

På Nadderud i går var det tydelig at RBK ville angripe. Tre klassiske RBK-angripere, med Per Ciljan Skjelbred på slep, gav klare bud om det. Det ble aldri noe sving over trøndernes angrepsspill, men jeg lever godt med grunnen til det: RBK hadde mer enn nok med å demme opp for det frekke, varierte og samtidig balanserte angrepsspillet til Stabæk. Førsteomgangen er uten tvil det beste jeg har sett i årets Tippeliga.

Det var klart som glass at Stabæk også ville angripe, ikke bare satse på raske motangrep hvis RBK-lokomotivet skulle havne utenfor skinnegangen. Bare det at et lag har tenkt å føre kampen mot ”selveste” RBK, fortjener merkelappen strålende.

Så var det gjennomføringen: Langpasninger bak RBKs forsvarere mot en evig bevegelig Daniel Nannskog. Spill på en møtende spiss (Veigar Pall Gunnarsson). Ut på kant. Innom midten. Kontrollerte pasninger på tvers. Støttepasninger. Driblinger. Skudd. Innlegg. Og mer til. Variasjon. Ikke for variasjonens skyld, men fordi det var fornuftige valg i de gitte situasjonene. Samtidig: Stabæk hadde stort sett god kontroll dersom de skulle miste ballen. Forbilledlig.

Hva med RBK? Vel, laget ble strukket både i lengden og bredden. Det var som om RBK-spillerne skulle passe på en skokk barnehagebarn på Glassmagasinet; de hadde hendene fulle hele tiden, og de kom aldri i gang med sitt eget spill.

Jeg synes det er supert at lag tør det Stabæk gjorde i går. Og jeg synes det er ekstremt godt å se at et nyopprykket lag gjør det (det skal Sandefjord ha for også, selvfølgelig). Det er lite som er så trist og så lite utviklende for et nyopprykket lag, som å måtte spa møkk fra første serierunde.


Måtte Stabæk fortsette med å stagge min hunger etter feiende flott angrepsspill.


Kommentarer:
Postet av: madsern

hei Bengt!!!helt riktig det du skriver:)stabæk spilte kjempe fotball..jeg er selv stabæk-spiller/supporter jeg tror jeg vet hvorfor RBK har et "stabæk-kompleks" jo fordi i tillegg til RBK er stabæk(og brann) de eneste lagene i tipppeligaen..derfor tror jeg at rbk sliter mot stabæk..jeg selv spiller på G-15 elite..allerede der har vi en kultur for spille fin fotball langs bakken..

06.mai.2006 @ 22:41
Postet av: espen

hei ikke sant rosenborg og leeds er værdens beste fotballlag

07.mai.2006 @ 21:15
Postet av: jannech

Fin fotball, ja. Langs bakken ja! Det var vel det Fredrikstad spilte mot VIF i går, men da TV2 skulle referere/diskutere kampen sa de ikk ETT ord om FFK! IKKE ETT! Hva er det for noe? Fredrikstad rundtspilte Enga, men alt de snakker om er at VIF er i trøbbel. Nå klarte riktig nok Rekdal å stjele showet, med å stille et ultimatum gjennom media (ikke via spillergruppen!!!!), men det er alt for dårlig å ikke si ETT ord om laget som vant kampen, og som burde vunnet med mange flere mål!
SKJERP DERE!

08.mai.2006 @ 10:33
URL: http://www.jannech.com
Postet av: joaki m

jeg sitter her med frysninger når jeg leser det du skriver bengt.. etter å ha lidd som stabæksupporteer og nesten ikke turt å si hvem jeg heier på er jeg nå verdens stolteste mann:D jeg er av den oppfattning av at jan jønson er et geni

08.mai.2006 @ 15:33
Postet av: Den blaa mann

Endelig er det en som kan skryte av stabæk. Vi har spilt underholdene fotball siden vi rykket opp for 11+ år siden. Blir stolt av og se at noen tar seg tid til og gi lille stabæk den media oppmerksomheten de fortjener.. bare så synd det tok så lang tid!

08.mai.2006 @ 16:45
Postet av: Lars Olve Hesjedal

enig med Bengt og alle andre som hyller herlig angrepsspill - og da gjerne langs bakken.

Stabæk ser gode ut, Rosenborg kan nok bli det, Lillestrøm ser ut til å ha fått en ny dimensjon med Koren og Riise, mitt eget lag, Brann, har ess i Winters og Miller.

09.mai.2006 @ 22:49
Postet av: joaquim

altså de fotballmetaforene dine er helt på høyden med tom nordlie oh ivar hoffs...så dumme at det ikke kan beskrives som annet enn idiotisk. biff i kjøleskapet osv...jøye og hjelpe meg...

11.mai.2006 @ 11:35
Postet av: Johannes Wigum

Ta deg en bolle a joaquim, Bengtær'n har peil...

26.mai.2006 @ 23:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/1228950
hits